NAJNOVIJE
Počela proslava Vinkova u Iloku

Povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara koji se obilježava 22. siječnja, u Iloku je održano pokladno jahanje gradskim ulicama.

(Subota, 19 Siječanj 2019 23:25)
Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

(Subota, 19 Siječanj 2019 21:40)
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)

Radnici u Županji nastavljaju štrajk

U štrajku od 400 radnika 292 člana sindikata i 30 koji nisu članovi U štrajku od 400 radnika 292 člana sindikata i 30 koji nisu članovi Foto: Arhiv HRV-a

Radnici tvornice kombajna Same Deutz Fahr Žetelice iz Županje nastavljaju štrajk započet u srijedu 9.siječnja. Razlog štrajku su male plaće, a štrajkaši su održali i konferenciju za medije na kojoj se moglo čuti koliko ih od 400-tinjak radnika tvornice štrajka i koji su njihovi zahtjevi.

- Naša je središnjica pokrenula sindikalne akcije zbog neispunjenja naših zahtjeva od strane poslodavca. U štrajk su stupila 292 člana sindikata, 16 ih je raspoređeno na poslove koji se ne smiju prekidati, a pridružilo nam se 30 radnika koji nisu članovi sindikata od kojih 11 s visokom stručnom spremom. Tražimo povećanje plaće od 750 kuna bruto i 8 posto dodatka na posebne uvjete rada – pojasnio je predsjednik štrajkaškoga odbora Marko Ivkošić

Na konferenciji za medije govorio je i predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata Siniša Kosić, istaknuvši da sindikat stoji iza svojih članova i da su zahtjevi radnika ove tvornice legitimni

- Njihove su plaće u zadnjih devet godina rasle 9 posto, a produktivnost 100 posto. Plaće bi trebale biti bolje i mislim da postoji mogućnost da uprava udovolji radnicima jer kvalitetni ljudi odlaze i ne može ih se zadržati minimalnom plaćom – rekao je Kosić, izrazivši nadu da će uprava tvrtke što prije što prije ponuditi štrajkašima prijedloge o kojima se može raspravljati.

- Mnogi su političari dolazili u ovu tvrtku i hvalili se rezultatima proizvodnje, pa ih pozivamo i da budu uz ove radnike sada kada se bore za svoja prava – istaknuo je na konferenciji za medije predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel.

 

 

Pročitano 161 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija