NAJNOVIJE
U Vinkovcima započeli Dani UHPA 2019.

Slavonija ima ogroman turistički potencijal, ali bez sinergije i udruženog djelovanja na razini regije kao jedinstvenog turističkog tržišta teško će se polučiti očekivani turistički rezultati. Naglašeno je to na Danima Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), koji se od četvrtka do subote održavaju u Vinkovcima. Sudionike su na otvorenju skupa pozdravil vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

 Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Kristijan Staničić ustvrdio je kako Slavonija ima ogroman potencijal koji se sve više prepoznaje. On je najavio za jesen završetak rada na strategiji turističkog brendiranja Slavonije.

Godišnji susret koji organizira UHPA, najveća nacionalna strukovna udruga turističkih agencija, okuplja više od 150 sudionika, turističke agencije - UHPA članice, predstavnike Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, strukovnih udruženja u turizmu i ostale dionike hrvatskog turističkog sektora.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:47)
U Lovasu komemoracija za 79 žrtava

Kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu izaslanstvo Općine Lovas predvođeno načelnicom Tanjom Cirbom položilo je vijenac i upalilo svijeće u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne grobnice i 10 žrtava iz pojedinačnih grobnica u Lovasu.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:19)
Igor Gavrić ponovo član Upravnog vijeća

Vlada je na današnjoj sjednici zbog isteka mandata razriješila člana Upravnog vijeća Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" Igora Gavrića.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 13:57)
Zbog razmirica oko navijačkih skupina, potukla se dvojica srednjoškolaca u Vukovaru

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, jučer, 20. ožujka, oko 7,45 sati, ispred Strukovne škole u Vukovaru u ulici Domovinskog rata dogodio se verbalni, a potom i fizički sukob između 15-godišnjaka iz Čakovaca i 16-godišnjaka iz Borova, u kojem je 16-godišnjak lakše ozlijeđen.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:22)
Otvorena izložba slika Vukovarke Marine Radman

U predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba Vukovarke Marine Radman. Izloženo je  40 djela nastalih u protekle dvije godine koja pokazuju autoričinu ljubav prema Vukovaru i Slavoniji.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:20)
Vlada RH predlaže novi Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu

Kako bi se jedinstvenim zakonom regulirala nematerijalna prava osoba nestalih u Domovinskom ratu i njihovih obitelji da saznaju sudbinu svojih nestalih članova te se na jednom višem stupnju zaštitila temeljna prava nestalih osoba i njihovih obitelji, Vlada je u saborsku proceduru s današnje sjednice u uputila prijedlog zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu, javlja HINA.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:08)
Privremena regulacija prometa

U središtu Vukovara na snazi je privremena regulacija prometa zbog izvođenja radova.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 10:48)

Radnici u Županji nastavljaju štrajk

U štrajku od 400 radnika 292 člana sindikata i 30 koji nisu članovi U štrajku od 400 radnika 292 člana sindikata i 30 koji nisu članovi Foto: Arhiv HRV-a

Radnici tvornice kombajna Same Deutz Fahr Žetelice iz Županje nastavljaju štrajk započet u srijedu 9.siječnja. Razlog štrajku su male plaće, a štrajkaši su održali i konferenciju za medije na kojoj se moglo čuti koliko ih od 400-tinjak radnika tvornice štrajka i koji su njihovi zahtjevi.

- Naša je središnjica pokrenula sindikalne akcije zbog neispunjenja naših zahtjeva od strane poslodavca. U štrajk su stupila 292 člana sindikata, 16 ih je raspoređeno na poslove koji se ne smiju prekidati, a pridružilo nam se 30 radnika koji nisu članovi sindikata od kojih 11 s visokom stručnom spremom. Tražimo povećanje plaće od 750 kuna bruto i 8 posto dodatka na posebne uvjete rada – pojasnio je predsjednik štrajkaškoga odbora Marko Ivkošić

Na konferenciji za medije govorio je i predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata Siniša Kosić, istaknuvši da sindikat stoji iza svojih članova i da su zahtjevi radnika ove tvornice legitimni

- Njihove su plaće u zadnjih devet godina rasle 9 posto, a produktivnost 100 posto. Plaće bi trebale biti bolje i mislim da postoji mogućnost da uprava udovolji radnicima jer kvalitetni ljudi odlaze i ne može ih se zadržati minimalnom plaćom – rekao je Kosić, izrazivši nadu da će uprava tvrtke što prije što prije ponuditi štrajkašima prijedloge o kojima se može raspravljati.

- Mnogi su političari dolazili u ovu tvrtku i hvalili se rezultatima proizvodnje, pa ih pozivamo i da budu uz ove radnike sada kada se bore za svoja prava – istaknuo je na konferenciji za medije predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel.

 

 

Pročitano 265 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija