Ispiši ovu stranicu

Radnici Same Deutz Fahra u Županji od danas u štrajku

Traže 750 kuna bruto veću plaću Traže 750 kuna bruto veću plaću Foto: Marija Molnar

Radnici tvornice Same Deutz Fahre Žetelice iz Županje krenuli su u štrajk jer nije uspio proces mirenja između poslodavca i Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata.

Od uprave tvrtke traže povećanje plaće jer su nezadovoljni visinom sadašnjih primanja koja su nešto iznad zakonski propisanoga minimuma i smatraju da je njihov rad podcijenjen. U štrajku je veliki dio od oko 400-tinjak radnika ove tvornice kombajna, pojasnio je sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Marko Ivkošić

-Tražimo povećanje plaće od 750 kuna bruto i osam posto dodatka na posebne uvjete rada. To nisu nerealni zahtjevi jer radnici u ovoj tvornici rade težak posao za minimalna primanja - istaknuo je Ivkošić dodavši kako godišnje proizvedu oko 430 kombajna koji uglavnom odlaze u izvoz.

Trenutno veliki broj radnika ove tvornice radi za 3500 kuna, jedini u sustavu talijanske grupacije Same Detz Fahre nemaju pravo na topli obrok, a zbog takve je situacije tvornicu napustio određeni broj kvalitetnih i stručnih radnika.

 

 

 

Pročitano 1003 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar