NAJNOVIJE
Počela proslava Vinkova u Iloku

Povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara koji se obilježava 22. siječnja, u Iloku je održano pokladno jahanje gradskim ulicama.

(Subota, 19 Siječanj 2019 23:25)
Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

(Subota, 19 Siječanj 2019 21:40)
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)

U Vukovaru će uskoro biti otvoreno novoizgrađeno pristanište Marina, radove obišli čelnici grada

Čelnici grada u obilasku novog pristaništa Čelnici grada u obilasku novog pristaništa Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, njegov zamjenik Marijan Pavliček i ravnatelj Lučke uprave Vukovar Alen Jakumetović obišli su radove na komunalnom pristaništu „Marina“ uz desnu obalu Dunava kod tzv. stare klaonice koje će služiti za privez čamaca i drugih plovila za sport i razonodu.

Pristanište se sastoji od vodnog prostora za vez plovila, zaštitnog pontona od plutajućih naplavina, sidrenog sustava i pristupnog mosta s postojeće obaloutvrde, a imat će ukupno 140 vezova za čamce i plovila, od čega 90 vezova duljine 8 metara i 50 vezova duljine 12,5 metara. Privez plovila u pristaništu omogućen je preko pontonskog gata za vez plovila koji je položen  paralelno s obalom u duljini od 265 metara, dok je pontonski gat za zaštitu od naplavina i od santi leda u duljini 48 metara položen okomito na obalu koji ujedno i služi kao oslonac za pristupni most putem kojeg je korisnicima pristaništa osiguran pristup čamcima i plovilima sa kopnene strane.

-Iznimno nam je zadovoljstvo što je Lučka uprava Vukovar privela kraju radove na izgradnji komunalnog pristaništa Marina čime dajemo svoj doprinos vizuri grada s rijeke Dunav, rekao je Jakumetović.

Tijekom obilaska pristaništa gradonačelnik Penava naglasio je kako će ono koristiti svim građanima grada Vukovara i okolnih mjesta koji imaju čamce i druga plovila, a uz izgrađeni lukobran, obaloutvrdu i šetnicu dat će sasvim novi izgled ovome dijelu grada.
- Ovo pristanište je izuzetno dobro pozicionirano i daje sadržaje koje lučica u središtu grada nije mogla dati. Uz pristanište na ovome mjestu izgradit će se i lukobran s 10 dodatnih hektara novog zemljišta, a na njegovom će se špicu izgraditi objekt koji će predstavljati stiliziranu vučedolsku golubicu i pružati dodatne sadržaje. Ovim sadržajima uz obaloutvrdu i buduću šetnicu prema Vučedolu, Vukovar će dobiti vrlo atraktivnu površinu neposredno u središtu grada i apsolutno se otvoriti prema Dunavu, sukladno povijesti i tradiciji, naglasio je Penava te najavio i izgradnju novog cestovnog pravca prema ovome području.

Jakumetović je također najavio još dva projekta.
-Dokumentacija je već spremna za uređenje lučice na Otoku sportova, a projekt je vrijedan oko 7 milijuna kuna. Osim toga, zbog povećanja broja turista s kruzera pri kraju je i dokumentacija za proširenje putničkog pristaništa, projekt je vrijedan oko 25 milijuna kuna, pojasnio je Jakumetović.

-Planiramo grad orijentirati Dunavu i iskoristiti sve njegove potencijale koje smo do sada, na žalost, često zapostavljali, zaključio je Penava.

Projekt izgradnje komunalnog pristaništa „Marina“ financiran je Odlukom Vlade Republike Hrvatske, sredstvima iz državnog proračuna RH putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u iznosu od 8.750.000,00 kn te financijskim sredstvima Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara u iznosu od 500.000,00 kn.

Ugovor za izvođenje radova na izgradnji komunalnog pristaništa „Marina“ sklopljen je u lipnju protekle godine sa zajednicom gospodarskih subjekata koju zastupa Marinatek Adriatic d.o.o. iz Šibenika, a završetak radova i svečano otvorenje očekuje se u idućih mjesec i pol.

Pročitano 245 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija