NAJNOVIJE
Počela proslava Vinkova u Iloku

Povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara koji se obilježava 22. siječnja, u Iloku je održano pokladno jahanje gradskim ulicama.

(Subota, 19 Siječanj 2019 23:25)
Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

(Subota, 19 Siječanj 2019 21:40)
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)

Održan susret mladih Europskog doma Vukovar

Mladi Europskog doma Vukovar Mladi Europskog doma Vukovar Foto: EDV

U Gradskoj knjižnici Vukovar, odjelu za mlade Spajalica, održan je susret mladih Europskog doma Vukovar koji su u okviru novogodišnjeg druženja napravili pregled aktivnosti koje su provodili tijekom godine kako bi doprinijeli razvitku vukovarske zajednice.

Izvršna direktorica EDVU Dijana Antunović Lazić pojasnila je kako su kroz rad u grupama izneseni osvrti na osobni doprinos i angažman u lokalnoj zajednici, prepoznate poteškoće i nedostaci, ali i izneseni prijedlozi za iduću godinu.

- Mladi su prošli brojne međunarodne i domaće kampove, radili na sebi, stjecali znanja i vještine, prenosili nova saznanja svojim prijateljima, bavili se humanitarnim radom, učili pisati projekte, razvijali kritičko mišljenje. Svoje slobodno vrijeme uložili su izgrađujući svoje stavove, jačali liderske vještine, socijalni kapital i promovirali pozitivne vrijednosti svoga grada, svoje zajednice. Mirotvorni rad, europske vrijednosti, pravo na različitost osnovna su im vodilja za rad, naglasila je Antunović Lazić dodajući kako su se pregledu aktivnosti pridružili i mladi koji su nekada aktivno djelovali u svojoj zajednici, a danas zbog poslovnih i egzistencijalnih obveza nisu u mogućnosti.

-Spoj ovih generacija i njihov angažman u lokalnoj zajednici daje veliku društvenu vrijednost, pozitivnu energiju i poticaj za nastavak rada za dobrobit cijele zajednice, rekla je Antunović Lazić.

Pročitano 171 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija