Ispiši ovu stranicu

Čestitke na postignutom uspjehu

Zamjenica gradonačelnika čestitala OPG Gondola i TZ GV Zamjenica gradonačelnika čestitala OPG Gondola i TZ GV Foto: Valerija Lozančić

Zamjenica gradonačelnika  Vukovara Ivana Mujkić  čestitala je na osvojenim nagradama OPG-u Gondola iz Sotina i TZ grada Vukovara.

U organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ iz Zagreba dodijeljene su nacionalne godišnje nagrade „Suncokret ruralnog turizma“. Nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija. OPG Gondola iz Sotina osvojio je nagradu „Srebrni suncokret“ u kategoriji "Tradicijska ruralna gastronomija", a TZ grada Vukovara za manifestaciju Vukovarski etno sajam osvojila je posebno  priznanje za promociju tradicijskih proizvoda u kategoriji "Ruralno-turističke manifestacije“.

Tim povodom zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić posjetila je sa suradnicima OPG Gondola te čestitala na nagradama izrazivši zadovoljstvo povećanjem broja turista u našemu gradu kao i kvalitetnom gastro ponudom.
- Ove nagrade znače jako puno za cijeli naš kraj i izuzetno su važne za razvoj turizma na našemu području koji u posljednje vrijeme rapidno raste. Prvih 9 mjeseci ove godine opet smo ostvarili porast broja dolazaka i noćenja turista u Vukovaru.  Čestitam i TZ grada Vukovara na nagradi za ovu divnu tradicionalnu manifestaciju koja okuplja brojne proizvođače s našeg područja  kao i brojne posjetitelje, naglasila je Mujkić  pohvalivši i nedavno osnovan klaster Vrhunsko vukovarsko.
-Izuzetno sam sretna što raste turistička ponuda i u gastro smislu, a sukladno tome i broj smještajnih jedinica u gradu. Ove su godine otvorena četiri nova privatna iznajmljivača smještaja kojih je sada u Vukovaru 30 s 900 ležajeva, a nadam se kako ćemo i iduće godine nastaviti u istom smjeru. i nadam se da ćemo i iduće godine nastaviti u istom smjeru, rekla je Mujkić.

OPG Gondola nalazi se u grupaciji objekata „Okusi Srijema i Slavonije“, a gastro ponuda orijentirana je na tradicijska jela Srijema i Slavonije,  osim gastro ponude,  u ponudi i sobe rangirane sa četiri sunca.  Luca Štrobilius vlasnica OPG-a Gondola iz Sotina zahvalila je na čestitkama i naglasila je kako je u njihovoj gastro ponudi sve domaće..
-Ova je nagrada kruna i priznanje za naš rad i trud, ali jednako nam znači i pohvala svakog „malog čovjeka“, naglasila je Štrobilius.


Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice gada Vukovar iznimno je zadovoljna jer je prepoznat njihov trud i rad. Rekla je kako broj turista na području Vukovara raste jer se, uz memorijalni turiznam koji je najčešći motiv dolaska, neprestano kreiraju nove turističke ponude.
-Vjerujem kako ćemo u budućnosti imati više ovakvih lijepih priča jer imamo puno najavljenih novih projekata koji će zauzeti veliki značaj i biti jedan od glavnih motiva dolaska u Vukovar, naglasila je Sekulić te dodala kako je za iduću godinu već najavljeno 240 kruzera s oko 30.000 turista.

Pročitano 781 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić