NAJNOVIJE
Capak: Preporučamo građanima da u zatvorenim prostorima nose maske

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak izjavio danas kako se u ovom trenutku ne razmatra pooštravanje epidemioloških mjera, no preporuka je da se u zatvorenim prostorima nose maske i izbjegavaju velika okupljanja, prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 13:21)
U Iloku održan DunavArt festival

Proteklog vikenda u Iloku je održan DunavArt Festival koji se kroz kulturu,  zabavu, gastro-enološku ponudu i gostoljubivost nastavlja pozicionirati kao jedan od vodećih događaja koji promovira destinacijski turizam u Slavoniji i Srijemu.

 - Radi se o jednom festivalu koji objedinjuje ovaj prostor uz rijeku Dunav. Ove godine smo se iznimno potrudili i u inat koroni smo uspjeli uz sve propisane mjere održati festival kao i prošle godine prvi vikend u srpnju, rekao je zamjenik gradonačelnice Grada Iloka Josip Kovač.

Na festivalu je posjetiteljima priređen raznovrsni program koji je uključivao koncerte, doručke i degustaciju vina.

- Dvodnevni program bio je raznovrstan, prve večeri imali smo glazbene nastupe jazz sastava, naši ugostitelji su predstavili gastro ponudu našega kraja, u večernjim satima smo imali Festival vina gdje su posjetitelji mogli degustirati vina koja se proizvode u Iloku, rekao je Kovač te dodao kako su ovakvi festivali iznimno važni za promociju Iloka kao turističke destinacije.

(Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 12:29)
Đakovačko područje bilježi 14 novozaraženih, Strizivojna dvoje, a Osijek ima jedan slučaj korone

U Osječko-baranjskoj županiji 17 je novozaraženih koronavirusom u protekla 24 sata, priopćeno je iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 11:24)
Operacije iz Vukovara preseljene u Vinkovce i Osijek

U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici u Vukovaru su dvije medicinske sestre od prošlog tjedna pozitivne na COVID-19, a 37 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji, potvrdila je ravnateljica bolnice dr. Vesna Bosanac dodajući kako su zbog toga morali reorganizirati službu na pojedinim odjelima.

(Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 10:43)
Novozaraženih koronom ima u Tovarniku, Borovu i Bršadinu

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata četiri su osobe novopozitivne na COVID-19, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 09:37)
Izborni prag u 5. izbornoj jedinici prešle četiri liste

Prema podatcima DIP-a objavljenima u 23 sata sa 71,93 posto obrađenih biračkih mjesta u petoj izbornoj jedinici saborske su mandate osvojile četiri liste.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 23:23)
Vukovar: Najviše glasova dobio HDZ, slijedi Domovinski pokret

Prema nepotpunim privremenim podatcima DIP-a u Vukovaru je najviše glasova 40,05 posto osvojio HDZ, slijedi Domovinski pokret sa 34,85 posto te SDP sa 17,05 posto glasova .

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 22:22)

Iz vukovarske gradske uprave zahvalili medijima na praćenju

Iz Grada Vukovara stiglo 165 poziva za medije tijekom 2018. Iz Grada Vukovara stiglo 165 poziva za medije tijekom 2018. Foto: Arhiv HRV-a

Na Magenta 1 Vukovar Waterbusu održan je prigodni predblagdanski domjenak za predstavnike medija koji prate i izvještavaju o događajima u organizaciji Grada Vukovara.

Urednike, novinare, snimatelje i fotografe pozdravila je u ime gradonačelnika Vukovara njegova  zamjenica Ivana Mujkić zahvalivši im na intenzivnoj, korektnoj i profesionalnoj suradnji.

-Iz Grada Vukovara ove je godine prema medijima odaslano 165 poziva za razna događanja, konferencije za medije i sl. Uistinu zahvaljujemo medijima na iznimnoj suradnji kojoj se nadamo i u idućoj godini – rekla je Mujkić.

Godinu na izmaku, Mujkić je glede rezultata rada vukovarske gradske uprave, ocijenila uspješnom.

-Kako uvijek stavljamo naglasak na gospodarstvo, izdvojila bih podatak o rekordnih 13 milijuna kuna potpore za poduzetnike koje smo osigurali kroz Intervencijski plan, sredstva Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara kao i gradski proračun. Također, tu su i potpore za poljoprivrednike. Otvorili smo studentski dom, predali ključeve stanova u novozgrađenoj zgradi obiteljima ...sve u svemu kada sumiramo možemo reći da je iza nas jedna uspješna godina – naglasila je Mujkić.

 

 

 

Pročitano 410 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija