Ispiši ovu stranicu

Dogradonačelnica Mujkić i ministar Capepelli potpisali ugovor kojim je osigurano 638.000 kuna bespovratnih sredstava za Vodotoranj

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora Foto: Grad Vukovar

Nakon objavljenog Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture od 7. kolovoza ove godine, prema Odluci ministra turizma Garia Capepellia, o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini, zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić u Pakracu je s resornim ministrom potpisala Ugovor Interpretacijski centar Memorijalnog spomen obilježja Domovinskog rata "Vukovarski Vodotoranj" - II.faza.

- Izuzetno smo zadovoljni što smo još jednom s Ministarstvom turizma potpisali ugovor, ovoga puta za Interpretacijski centar Memorijalnog spomen obilježja Domovinskog rata Vodotoranj Vukovar. S obzirom da se radi o izuzetno važnoj građevini za Vukovar, simbolu hrvatskog zajedništva, bitno je iskoristiti priliku i privući sredstva iz svih dostupnih fondova što Grad Vukovar i čini. Ovim ugovorom osigurano je 638.000 kuna bespovratnih sredstava - rekla je Mujkić te naglasila kako je ova faza obnove najvažnija.  

- Unutarnje uređenje će činiti svu bit vukovarskog Vodotornja, odnosno upoznavati će sve posjetitelje s memorijalnom značajem, ne samo Vodotornja nego i cijelog Hrvatskog naroda, kako u ratu, tako i u zajedništvu obnove vukovarskog Vodotornja - poručila je dogradonačelnica.

Pročitano 903 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac