NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Dogovorena akcija "Božić u Splitu za vukovarske mališane"

Sastanak u gradskoj vijećnici Sastanak u gradskoj vijećnici Foto: Grad Vukovar

U Gradskoj upravi u Vukovaru održan je sastanak za roditelje djece koji putuju u Split za vrijeme božićnih blagdana. 

Predstavnici jednoga splitskog hotela poslali su Gradu Vukovaru pismo namjere o provođenju akcije „Božić u Splitu za vukovarske mališane" sa željom za organiziranjem boravak za 44-ero vukovarske djece i 6 voditelja, odnosno pratitelja tijekom božićnih blagdana u Splitu kako bi upoznali Split i bližu okolicu za vrijeme božićnih blagdana.

Riječ je o boravku s dva noćenja u terminu od 26. do 28. prosinca. Želja predstavnika toga hotela je da se pošalju djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole s područja Vukovara iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

O tijek provođenja akcije „Božić u Splitu za vukovarske mališane" javnost bi bila informirana, a na društvenim mrežama objavljivale bi se fotografije i video sadržaji boravka vukovarskih mališana u hotelu i van njega, a naposljetku bi se kreirao video cijelog putovanja i boravka kao zahvala djeci na dolasku.

Grad Vukovar je zahvalio na ovakvoj inicijativi napominjući kako je ovo samo jedan od odličnih primjera suradnje ova dva grada.

Pročitano 285 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija