Ispiši ovu stranicu

Održana sjednica Županijske skupštine

Arhiva Arhiva Foto: HRV

U Vinkovcima je održana 15. sjednica Županijske skupštine na čijem su se dnevnom redu našle četiri točke.

Na 15. sjednici Županijske skupštine, održanoj danas u Vinkovcima, na prvoj točki dnevnog reda našao se Prijedlog treće izmjene i dopune proračuna Vukovarsko-srijemske županije za 2018. godinu. O Prijedlogu je izvijestila Sandra Adžaga, v.d. pročelnice Službe za poslove proračuna i javnih financija, istaknuvši kako se proračun sastoji od prihoda u iznosu od 877 milijuna kuna, rashoda u iznosu od 851 milijun kuna te viška prihoda u iznosu od 26 milijuna kuna, a taj višak prihoda odnosi se na višak prihoda zdravstvenih ustanova s kojom će pokriti manjkove iz prijašnjih godina.
-65% proračuna otpada na prihode i rashode proračunskih korisnika, 22% na županijski proračun koji bi iznosio 148 milijuna kuna, a 20%  na decentralizirana sredstva. Trećim izmjenama i dopunama proračun se povećava za 3%, odnosno za nekih 26 milijuna kuna, pojasnila je Adžaga i dodala kako se ove godine Županija neće zadužiti  jer se ukida pozicija zaduživanja od 1 260 000 kuna, a u odnosu na 2017. godinu vidi se povećanje prihoda poreza na dohodak za 205%.

Željko Galić, ravnatelj ŽUC-a, izvijestio je o Planu gradnje i održavanja lokalnih i županijskih cesta za 2019.
-U idućoj godini kreće se s izgradnjom lokalne ceste od Prkovaca do Babine Grede u dužini od 11,2 kilometra, planira se izrada projekta izgradnje ceste od čvora Lipovac do Strošinaca u dužini od 23 kilometra, a odmah poslije Nove godine kreće i natječaj za izradu glavnog projekta za cestu Otok – Bošnjaci, napomenuo je Galić.
 Plan je i završiti rekonstrukciju ceste Cerna-Babina Greda te ceste kroz naselje Šarengrad.
-Radimo i projekte izvanrednog održavanja, rješavanja kritičnih potencijalno opasnih cesta na županijskim cestama, a aktivna je i suradnja s Općinama vezane za izgradnju autobusnih stajališta, pojašnjava Galić.

Na Skupštini je usvojen Prijedlog poticanja poduzetništva.
-Program je koncipiran kroz sedam glavnih aktivnosti i njih šest se odnosi direktno na poduzetnike i pružanje financijske pomoći. Proračunske mogućnosti su 900 tisuća kuna, s tim da je iz Upravnog odjela za gospodarstvo 500 tisuća kuna, a u Upravnom odjelu za sport, mlade i demografiju 400 tisuća kuna, tako da ćemo zajedničkim snagama pokrenuti razne aktivnosti da pomognemo poduzetnicima, rekla je Zrinka Čobanković, pročelnica UO za gospodarstvo i regionalni razvoj.
Ovu godinu ocijenila je dobrom. Nastavljen je program subvencioniranja kamata poduzetnicima na odobrene kredite, bio je program jamstvenog fonda za prerađivačku industriju, bile su i edukacije, a u odnosu na 2017. godinu rasle su investicije, rastao je broj poduzeća i broj zaposlenih

Pročitano 632 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić