NAJNOVIJE
Sindikati zdravstva ne odustaju od sporazuma o povećanju plaća

Uoči sastanka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i zdravstvenog osiguranja Stjepan Topolnjak izjavio je da sindikati ne odustaju od povećanja plaća koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora, inače će pokrenuti sindikalne akcije.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 14:19)
Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 10:32)
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)
Kazne za zatajenje informacija o nestalima do 300.000 kuna

Ovih je dana na snagu stupio novi Zakon o osobama nestalima u Domovinskome ratu budući da do sada Hrvatska nije imala jedinstven zakon koji bi uređivao ovu problematiku.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 16:39)
Osniva se Kulturno vijeće Grada Vukovara

Na temelju odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Vukovara u Gradu Vukovaru objavili su javni poziv za predlaganje članova toga tijela, odnosno pozivaju ustanove i udruge s područja Vukovara, a koje u svojem djelovanju imaju programe u područjima iz nadležnosti Kulturnog vijeća Grada Vukovara, da podnesu svoje prijedloge za članove. 

(Petak, 16 Kolovoz 2019 14:51)
U protekla 24 sata 7 prometnih nesreća

Jučer, oko 6,35 sati, 71-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom D-46, iz smjera Orolika u smjeru Tovarnika.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 12:00)

Klub vijećnika HDZ-a o šokantnim izjavama dogradonačelnika Milakovića i vijećnika DSS-a Nikolića

Klub vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Vukovara Klub vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Vukovara Foto: R. Rac

Nakon uzavrele atmosfere na protekloj sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara priopćenjem za medije oglasio se Klub vijećnika HDZ-a u vukovarskom gradskom vijeću. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nastojeći poštivati blagdansko ozračje, Klub vijećnika Hrvatske demokratske zajednice u Gradskom vijeću Grada Vukovara, nije namjeravao poticati raspravu o najtežoj temi za sve građane grada Vukovara, no moralna obveza prema svim žrtvama velikosrpske agresije, našem gradu i Republici Hrvatskoj obvezuje nas da se očitujemo na, najblaže rečeno, šokantne izjave, provokacije i besramno i neprestano ponižavanje svake žrtve iz Domovinskog rata od strane zamjenika gradonačelnika iz redova srpske nacionalne manjine Srđana Milakovića i vijećnika političke stranke Demokratski savez Srba Borislava Nikolića, koji su na aktualnom satu 17. sjednice Gradskog vijeća grada Vukovara svojim, već poznatim, govorom mržnje ponovno 'trljali sol na ranu' svim žrtvama velikosrpske agresije te da su pri tom, grubo manipulirali povijesnim činjenicama koristeći se dobro poznatim lažima i obmanama. Svojim izjavama pokušali su izjednačiti žrtvu i velikosrpskog agresora, pa čak i zamijeniti im uloge u najvećem zločinu počinjenom u Europi nakon II. svjetskog rata, iako je nedvojbena povijesna činjenica  da je Srbija izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku.

Sramotne su i šokantne izjave zamjenika gradonačelnika Srđana Milakovića poput onih da je Vojno-redarstvena operacija Oluja, bitka svih bitaka, koja je temelj na kojemu je osnovana Republika Hrvatska, bila etničko čišćenje pripadnika srpske nacionalne manjine, kao i izjava: „Od gradonačelnika bi me začudilo samo kada ne bih na putu kući doživio sudbinu i vukovarskih Srba 1991. godine koji se sa posla nisu vratili svojim kućama“. Zbog ovakvih izjava ćemo biti primorani poduzeti sve pravne radnje prema nadležnim institucijama zbog kršenja Ustava Republike Hrvatske, Deklaracije o Oluji koju je donio Sabor Republike Hrvatske 2006. godine i pravomoćne presude Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu, kako bi se u Republici Hrvatskoj djelovanje političke stranke Demokratski savez Srba zabranilo te na taj način ekstremnim pojedincima zabranilo sudjelovanje u obnašanju vlasti i koji svojim djelovanjem nastavljaju velikosrpsku politiku koja je dovela do Domovinskog rata i produbljuju patnju nastalu nakon njega.

Jedini 'grijeh' stradalim civilnim žrtvama Domovinskog rata je bio što nisu podržavali ideju velike Srbije, bez obzira na njihovu nacionalnost, a u prilog tome ide i činjenica da su nakon mirne reintegracije u brojnim masovnim grobnicama pronađeni ostaci i pripadnika srpske i drugih nacionalnih manjina. Pri napadu na grad od strane JNA i paravojnih četničkih postrojbi nisu se birala sredstva za uništenje grada i etničko čišćenje pri čemu su stradali kako Hrvati, tako i pripadnici nacionalnih manjina, pa i srpske.

Ovakvi istupi pojedinih predstavnika srpske nacionalne manjine zasigurno ne doprinose razvoju gospodarstva, poduzetništva, otvaranju novih radnih mjesta te narušavaju daljnje pomirenje Hrvata i Srba, njihov suživot i okretanje prema budućnosti" - navodi se u priopćenju za medije Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Vukovara

Pročitano 273 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija