Ispiši ovu stranicu

Obilježena peta godišnjica smrti ratnog načelnika Policijske uprave Vukovar 91. Stipe Poleta

Počast odana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća Počast odana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća Foto: Valerija Lozančić

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata počast načelniku Policijske uprave Vukovar 91. Stipi Poletu odali su članovi obitelji, izaslanstvo Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije, odnosno dožupan Damir Barna, Grada Vukovara i Savjeta za branitelje gradonačlnika Grada Vukovara na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom te izaslanstvo PU vukovarsko-srijemske. 

 

Stipe Pole vijenci 18

 

Mate Dudić, zamjenik predsjednika Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar podsjetio je kako je Pole bio hrabar i skroman čovjek koji je uvijek brinuo o svojim suborcima.
-Sjećamo ga se kao hrabrog i skromnog čovjeka koji je uvijek brinuo o svojim suborcima. Kao ratni načelnik policije uz ispomoć policije iz više policijskih uprava i dragovoljaca Vukovara i drugih gradova lijepe naše , među prvima je organizirano i profesionalno postavio vojnu obranu Grada. Surađivao je s poginulim general bojnikom g. Blagom Zadrom, povjerenikom Vlade RH g. Marinom Vidićem – Bilim a potom i zapovjednicima 204 vukovarske brigade HV, gospodom  Milom Dedakovićem - Jastrebom i Brankom Borkovićem - mladim Jastrebom . Posebno je  surađivao s bolničkim timom na čelu sa ravnateljicom Opće bolnice Vukovar dr. Vesnom Bosanac, kao i  civilnom zaštitom i drugim organiziranim asocijacijama koje su sudjelovale u obrani Grada.

Molitvu je izgovorio gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić, a potom je u crkvi svetih Filipa i Jakova služena sveta misa.

Pročitano 1066 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić