Ispiši ovu stranicu

Pupovac: Cilj je izazvati uznemirenost i pravnu nesigurnost

Obraćanje Milorada Pupovca Obraćanje Milorada Pupovca Foto: R. Rac

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ustvrdio je u Vukovaru da se pritisci prema jednom broju građana srpske nacionalnosti koji rade ili su radili u gradskoj upravi i drugim institucijama poduzimaju od 1997. godine te da je cilj nedavnih uhićenja u Vukovaru izazvati uznemirenost i pravnu nesigurnost.  

Pupovac je na konferenciji za novinare govorio o aktualnoj situaciji u Vukovaru vezanoj za nedavno uhićenje dvojice Vukovaraca srpske nacionalnosti zbog sumnje za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Vukovaru 1991. godine.

Također, smatra da je korištenje traumatičnih i teških problema suđenja za ratne zločine u svrhu vlasti ili političke moći protuzakonito i amoralno te da nikome ne služi na čast smrt ljudi koristiti za održavanje na vlasti.

Predsjednik SDSS-a očekuje i progon odgovornih za srpske žrtve, napose one u Vukovaru od srpnja do studenoga 1991. te ocjenjuje da je nemoguće da za te žrtve ne postoje dokazi jer su istrage radili i predstavnici haaškog suda i prikupili obiman materijal.

Upitan za komentar na kritike predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca da se provodi rafinirano etničko čišćenje i sl., premijer Andrej Plenković je poručio da se sadašnja vlast ni na koji način ne miješa u rad policije niti u rad DORH-a. Istaknuo je kako "nema nevidljive političke ruke" koje na taj proces utječu.

Pročitano 872 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac