NAJNOVIJE
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Ponavljanje izbora u Ostrovu

Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je da su izbori u cjelini održani regularno i vrlo mirno, ali će biti ponovljeni na dva biračka mjesta na kojima je pronađeno više glasačkih listića nego ih je trebalo biti.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:17)

U Vukovaru održana večer dobročinitelja Inicijative "40 dana za život"

Večer dobročinitelja okupila veliki broj sudionika Večer dobročinitelja okupila veliki broj sudionika Foto: R. Rac

U Vukovaru je održana treća Večer dobročinitelja Inicijative "40 dana za život" koja je održana pod sloganom „Izgrađujmo zajedno kulturu života!“, a koja je okupila oko 120 sudionika.

Lidija Dugan, koordinatorica Inicijative 40 dana za život za Slavoniju, nam je ispričala kako je Udruga "Hrvatska za život" u sklopu koje djeluje spomenuta Inicijativa, neprofitna udruga, te da djeluju isključivo uz pomoć donacija građana. 

- Svjedoci smo sve većeg angažmana javnosti oko zaštite nerođenog života i svjesni smo kako su molitva i aktivno djelovanje sada još potrebniji. A plodovi Inicijative govore sami za sebe. Naime,riječ je o najvećoj međunarodno koordiniranoj molitvenoj inicijativi za život, koja u svijetu okuplja više od 750 000 sudionika. Tijekom kampanja, u svijetu je od osnutka Inicijative u proteklih 10-ak godina, spašeno više od 15.256 djece, a u Hrvatskoj sa sigurnošću znamo za 58 spašenih života. To je 58 novih priča koje će učiniti ovaj svijet ljepšim mjestom - ispričala je Dugan, koja je tijekom večeri predstavila i plodove njihovoga dosadašnjega rada.

Tijekom večeri čula su se i svjedočanstva onih kojima je ova Inicijativa pomogla. A predstavljeni su i novi programi i planirani ciljevi te daljnji rad u koji ulaze i 2 velika projekta od značaja za cijelu Hrvatsku.

- Prvi se odnosi na izgradnju centra za život na području Vukovara, gdje bi aktivisti Udruge "Hrvatska za život" mogli provoditi svoje aktivnosti. Plan je da u Hrvatskoj postoje tri takva centra. Prvi je u Zagrebu i on tamo već djeluje, drugi bi se izgradio u Splitu, a treći u pravo ovdje u Vukovaru - pojasnila je Dugan.

Ispričala nam je kako je i kako su članovi Udruge i Inicijative u suradnji s braniteljskim udrugama iz Hrvatske pokrenule inicijativu izgradnje spomenika gospođi Ružici Markobašić u Vukovaru u neposrednoj blizini vukovarske OŽB i bolnice hrvatskih veterana.

02 LIDIJA DUGAN
Lidija Dugan, koordinatorica Inicijative za Slavoniju

- Ružica Markobašić je bila supruga hrvatskoga branitelja, koja se 1991. godine nalazila u skloništu ratne vukovarske bolnice u visokom stupnju trudnoće. Slomom obrane grada i ulaskom neprijateljskih snaga u bolnicu, trudna Ružica je odvedena u logor Velepromet, a potom na Ovčaru, gdje je proživjela strašna mućenja i maltretiranja, a nakon čega je brutalno smaknuta na Ovčari - ispričala je Dugan, dodajući da je kao takva, zaslužila primjereno obilježje u našem gradu koje će biti postavljeno u blizini vukovarske bolnice, iz koje je 1991. godine sa svojim nerođenim djetetom odvedena u smrt.

Večeri dobročinitelja ispred Grada Vukovara nazočili su zamjenici gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček.

- Svesrdno podržavamo djelovanje Inicijative "40 dana za život", iako znamo da Inicijativa danas ima jako veliki broj onih koji ju podržavaju, ali i onih koji se protive njihovim aktivnostima. U Hrvatskoj je dana svaki spašeni život iznimno važan, posebice ukoliko smo svjesni demografske situacije s kojom smo suočeni. Činjenica je da je stopa mortaliteta veća u odnosu na stopu nataliteta, tim više je svaki novorođeni život nešto najvrjednije, to je dar od Boga - rekla je Mujkić, koja je pozdravila sve napore koje Udruga "Hrvatska za život" čini ne samo na lokalnoj nego i na nacionalnoj razini.

03 MARIJAN IVANA
Na večeri dobročinitelja sudjelovali i zamjenici gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i Ivana Mujkić

Mujkić je također izrazila veliko zadovoljstvo najavljenom izgradnjom centra za život upravo u našemu gradu, a u ime Grada Vukovara izrazila je podršku inicijativi ove Udruge za izgradnjom spomenika Ružici Markobašić, koji bi postao jedan od trajnih simbola stradavanja u Domovinskome ratu, ali i snažna poruka da se nikada ne ponovi ali i ne zaboravi. 

Pročitano 1266 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija