Ispiši ovu stranicu

Zlatne kune Spačvi, Iločkim podrumima i Iteksu

Predstavnici HGK s direktorima nagrađenih tvrtki Predstavnici HGK s direktorima nagrađenih tvrtki Milan Paun

U Vukovaru je na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Vukovar, dodijelila plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije u prošloj godini.

U kategoriji velikih trgovačkih društva nagradu je dobila vinkovačka drvna industrija Spačva, među srednjim društvima najbolji su Iločki podrumi koji se bave vinogradarstvom i vinarstvom, a najbolja je mala tvrtka iločka tekstilna tvrtka Iteks.

Direktorima tvrtki Josipu Faletaru, Robertu Miljkoviću i Zoranu Kovčaliji nagrade je uručila predsjednica vukovarske komore Vinka Ivanković. Rekla je da je Zlatna kuna gospodarstveni Oscar.

Navela je podatak da na području naše županije posluje 1.080 tvrtki koje su prošle godine ostvarile 17,8 milijardi kuna prihoda, polovicu prihoda ostvarila je vukovarska tvrtka PPD. Izvoz je bio oko osam milijardi, a uvoz jednu milijardu.

Poduzetnicima je zahvalio Josip Zaher, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, rekavši kako hrvatsko gospodarstvo već nekoliko godina postupno raste, no da bi rast trebao biti brži.

Priznanje za 55 godina poslovanja dobila je vukovarska tvrtka Tehnostan.

Pročitano 340 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun