Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Zločin u Vukovaru 1991. ima svoje ime i prezime

Kažnjavanje zločina 1991. preduvjet je budućnosti Vukovara Kažnjavanje zločina 1991. preduvjet je budućnosti Vukovara Foto Arhiva HRV

Povodom jučerašnjih uhićenja  pet osoba u gradu Vukovaru od kojih su dvije optužene da su počinile rati zločin u Vukovaru 1991.godine, a tri su privedene na obavijesni razgovor izjavu za medije dao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

On je rekao kako svi zločini koji su se dogodili u vrijeme velikosrpske agresije na grad Vukovar 1991. moraju biti razriješeni, a zločinci kažnjeni:

-          U tome smislu pozdravljam svaki korak koji će dovesti do razrješenja određenih slučajeva, privođenja zločinaca licu pravde a onda i pravedne presude. To je jedino što može donijeti mir u Vukovaru i kakav-takav mir svim obiteljima stradalnika koje su izgubile svoje članove obitelji ili je nad njima izvršeno nasilje, kazao je Penava.

Pojedini predstavnici srpske nacionalne manjine kako na državnoj tako i na lokalnoj razini povodom ovoga čina žele kroz perfidne izjave u ovu priču uvući cijelu srpsku zajednicu u RH, dodao je Penava:

-          S gnušanjem slušam te tvrdnje pojedinih predstavnika srpske nacionalne manjine koji na taj način žele staviti taj teret na cijelu srpsku zajednicu, što uopće ne držim korektnim, dodao je gradonačelnik.

On je naglasio kako konačno treba reći da su zločini u Vukovaru 1991. počinjeni u ime velikosrpske agresije na republiku Hrvatsku i Vukovar:

-Svaki taj zločinac ima ime i  prezime, a kojoj nacionalnosti on pripada je sasvim nebitno. Nitko ne može garantirati da među tim zločincima ne može biti i jedan Hrvat ili Mađar ili osoba bilo koje nacionalnosti, a ono što je zajednički naziv jeste da su počinili zločin u ime velikosrpske politike. Ako to nekome u ovome gradu i ovoj državi smeta onda bih ga molio neka javno istupi da ga se smeta zakonom učini nepoželjnim u javnom prostoru RH. – zaključio je Penava.

Gradonačelnik je građanima grada Vukovara poručio da zbog ovih zločina svi koji imaju čistu savjest mogu mirno spavati te da  je dobro  da se ovaj problem što prije razriješi jer je  pitanje ratnih zločina u Vukovaru 1991. godine i kažnjavanje počinitelja preduvjet budućnosti grada Vukovara.

Pročitano 1112 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI