NAJNOVIJE
Dnevnik 2, petak, 14. 12. 2018.

Promovirano 227 studenata Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru  

Članovi moto kluba Golubica iz Vukovara djeci podijelili  preko 260 paketića

Objavljene preporučene mjere zaštite zdravlja starijih osoba zbog hladnoće

Dnvnik 2 uređuje i vodi Valerija Lozančić

(Petak, 14 Prosinac 2018 17:05)
U Vukovaru promovirano 227 studenata, među kojima po prvi puta i 33 diplomirana fizioterapeuta

U Hrvatskom domu Vukovar održana je 22. svečana promocija završenih stručnih prvostupnika i prvostupnica te 1. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta i fizioterapeutkinja Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru.

(Petak, 14 Prosinac 2018 15:05)
Motomrazovi po deveti put u Vukovaru

Članovi Motokluba Golubica iz Vukovara obradovali su mališane povodom predstojećih božićnih blagdana podijelivši preko 260 paketića djeci u vukovarskoj bolnici te u nekoliko udruga i škola, obučeni u djedove božićnjake. U središtu grada pak dijelili su slatkiše djeci i odraslima.

(Petak, 14 Prosinac 2018 13:50)
Trebaju li mladi izaći na izbore?

U Gradskoj knjižnici Vukovar održana je rasprava za mlade s tezom Trebaju li mladi izaći na izbore.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 14:26)
Izložba božićnih jaslica

U predvorju Hrvatskoga doma Vukovar otvorena je izložba božićnih jaslica. Naime u okviru Vukovarskih adventskih svečanosti svake se godine sa školama izrađuju božićne čestitke i ukrasi.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 13:50)
Podignuta optužnica protiv odgovornih za distribuciju zdravstveno neispravne vode

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je nakon prikupljenih brojnih iskaza mještana Komletinaca podignulo je optužnicu pred Općinskim sudom u Vukovaru protiv dvije odgovorne osobe (1964. i 1967.) i pravne osobe zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi proizvodnjom i stavljanjem u promet proizvoda štetnih za zdravlje.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 09:38)
Mala retrospektivna izložba Zdravka Dvojkovića

U okviru 21. vukovarskih adventskih svečanosti u Mramornoj dvorani dvorca Eltz u Vukovaru otvorena je izložba slika Impresije Dunava i mora muzejskoga savjetnika u mirovini Zdravka Dvojkovića.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 09:32)

Zločin u Vukovaru 1991. ima svoje ime i prezime

Kažnjavanje zločina 1991. preduvjet je budućnosti Vukovara Kažnjavanje zločina 1991. preduvjet je budućnosti Vukovara Foto Arhiva HRV

Povodom jučerašnjih uhićenja  pet osoba u gradu Vukovaru od kojih su dvije optužene da su počinile rati zločin u Vukovaru 1991.godine, a tri su privedene na obavijesni razgovor izjavu za medije dao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

On je rekao kako svi zločini koji su se dogodili u vrijeme velikosrpske agresije na grad Vukovar 1991. moraju biti razriješeni, a zločinci kažnjeni:

-          U tome smislu pozdravljam svaki korak koji će dovesti do razrješenja određenih slučajeva, privođenja zločinaca licu pravde a onda i pravedne presude. To je jedino što može donijeti mir u Vukovaru i kakav-takav mir svim obiteljima stradalnika koje su izgubile svoje članove obitelji ili je nad njima izvršeno nasilje, kazao je Penava.

Pojedini predstavnici srpske nacionalne manjine kako na državnoj tako i na lokalnoj razini povodom ovoga čina žele kroz perfidne izjave u ovu priču uvući cijelu srpsku zajednicu u RH, dodao je Penava:

-          S gnušanjem slušam te tvrdnje pojedinih predstavnika srpske nacionalne manjine koji na taj način žele staviti taj teret na cijelu srpsku zajednicu, što uopće ne držim korektnim, dodao je gradonačelnik.

On je naglasio kako konačno treba reći da su zločini u Vukovaru 1991. počinjeni u ime velikosrpske agresije na republiku Hrvatsku i Vukovar:

-Svaki taj zločinac ima ime i  prezime, a kojoj nacionalnosti on pripada je sasvim nebitno. Nitko ne može garantirati da među tim zločincima ne može biti i jedan Hrvat ili Mađar ili osoba bilo koje nacionalnosti, a ono što je zajednički naziv jeste da su počinili zločin u ime velikosrpske politike. Ako to nekome u ovome gradu i ovoj državi smeta onda bih ga molio neka javno istupi da ga se smeta zakonom učini nepoželjnim u javnom prostoru RH. – zaključio je Penava.

Gradonačelnik je građanima grada Vukovara poručio da zbog ovih zločina svi koji imaju čistu savjest mogu mirno spavati te da  je dobro  da se ovaj problem što prije razriješi jer je  pitanje ratnih zločina u Vukovaru 1991. godine i kažnjavanje počinitelja preduvjet budućnosti grada Vukovara.

Pročitano 176 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija