Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru proslavljen blagdan svetog Nikole i otvoreno klizalište

Sveti Nikola sudjelovao u priredbi Sveti Nikola sudjelovao u priredbi Foto: Valerija Lozančić

U organizaciji Grada Vukovara i ove je godine na središnjem gradskom trgu proslavljen blagdan Sv. Nikole, a na radost brojnih građana otvoreno je i klizalište.


Sv. Nikola se u društvu zamjenice gradonačelnika Vukovara Ivane Mujkić fijakerom dovezao do središnjeg gradskog trga gdje su ga dočekali mali Vukovarci kojima je podijelio slatkiše.

-Dočekalo nas je puno vesele i dobre djece koja su zaslužila poklone, a krampus ih je zaobišao u širokom luku, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.


Sveti Nikola kocija
 
-Ovo je mjesec darivanja i poručujem da darivate, ne samo materijalno već možemo darivati i osmjeh, nekome pomoći, malo empatije i altruizma, cilj je razveseliti nekoga na bilo koji način, poručio je sveti Nikola.

Putem prema Trgu RH fijaker Udruge Potkova zaustavio se na pješačkom mostu preko Vuke pa su velečasni Matija Marinić i sv. Nikola položili vijenac u Vuku.
Sveti Nikola zaštitnik je djece i pomoraca i ovaj je vijenac simbol svih pomoraca, pojasnio je velečasni Marinić.

Sveti Nikola klizaliste

Sveti Nikola došao je i do gradskoga klizališta koje je nakon nastupa mažoretkinja službeno prigodnim riječima otvorio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

-Drago mi je što na radost mnogobrojnih sugrađana, ali i posjetitelja iz okolnih mjesta otvaramo klizalište koje će vjerujem upotpuniti ovaj naš Advent u Vukovaru. Klizalište će raditi tijekom prosinca i siječnja svakog radnog dana od 9:00 do 21:00,  vikendom do 22:00 sata, a klizaljke su besplatne.

Nakon otvorenja klizališta u šatoru je u organizaciji Dječjeg vrtića Vukovar 1 održan prigodni program, u u predstavi koju su pripremile odgojiteljice vrtića sudjelovao je i sveti Nikola.

Pročitano 1092 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić