Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Božinović potvrdio uhićenja, a Plenković da nisu rezultat pritiska gradonačelnika Penave

Do danas tri kaznene prijave za Ovčaru za četiri kaznena djela Do danas tri kaznene prijave za Ovčaru za četiri kaznena djela Foto Arhiva HRV

Informaciju o uhićenjima u Vukovaru potvrdio je danas i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te dodao kako se u ovom trenutku provode kriminalistička istraživanja i pretrage.

Božinović je podsjetio kako je glavni ravnatelj policije na temelju analize, u veljači ove godine, osnovao radnu skupinu koja se počela intenzivnije baviti istraživanjem ratnih zločina na području Vukovara i ona je do danas podnijela tri kaznene prijave za Ovčaru za četiri kaznena djela.

-"To je skupina koja radi ozbiljno i temeljito. Kriminalistička istraživanja ratnih zločina pogotovo nakon 27 godina nisu jednostavna. Ona su kompleksna. Bilo bi puno bolje da se u to istraživanje krenulo ranije, ali ova Vlada, ovaj sastav ministarstva unutarnjih poslova počeo je raditi od trenutka kad je dobio mandat za vođenje ministarstva. Rezultati se vide i mi nastavljamo tim putem", rekao je Božinović za HRT.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković odbacio je  nagađanja da je do uhićenja u Vukovaru nekoliko osoba koje se sumnjiči za ratne zločine počinjene 1991. došlo zbog pritiska vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, ustvrdivši da policija i DORH rade svoj posao zakonito i neovisno o bilo kojoj instituciji "Ne. Policija radi svoj posao, posebna radna skupina koja je svu tematiku ratnih zločina i za Vukovar i za Ovčaru krenula raditi na način koji rezultira ovakvim koracima u postupku. Radi se od veljače, nema nikakve veze s političkim pritiscima. Policija, DORH, svi rade svoj posao zakonito i neovisno o bilo kojim institucijama", ustvrdio je Plenković, na upit novinara  je li do uhićenja došlo zbog pritiska vukovarskog gradonačelnika.

Pročitano 1170 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI