Ispiši ovu stranicu

Na 7. VUFIS-u predstavilo se 12 udruga i ustanova s područja Vukovarsko-srijemske županije

Održan 7. VUFIS Održan 7. VUFIS Foto: R. Rac

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dana volontera, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar organizirala je 7. VUFIS – vukovarski festival igre i smIjeha. 

Ove godine na festivalu, koji je održan u Hrvatskom domu u Vukovaru, pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, sudjelovali su članovi i korisnici 12 udruga i ustanova s područja Vukovarsko-srijemske županije. 

Sudjelovali su korisnici: Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar, Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići" Vukovar, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Zajednice Vjera i svjetlo „Lađica" Vukovar, Društva osoba s invaliditetom „Zvjezdice" iz Gunje, Udruge osoba s invaliditetom „Bubamara" Vinkovci, OŠ Antuna Gustava Matoša Vinkovci, Doma za psihički bolesne odrasle osobe Nuštar, Društva za pomoć osobama s invaliditetom Golubovi iz Županje, Dječjeg doma sv. Ana Vinkovci, Cjelodnevnog boravka za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva crvenoga križa Županja i Centra „Mala Terezija" Vinkovci.

- Održavanjem ove manifestacije, osobe s intelektualnim oštećenjem sva svoja znanja i sposobnosti imali su prilike pokazati svim članovima lokalne zajednice, dobili su mogućnost predstaviti svoj rad, pokazati što su oni to naučili tijekom godine, što oni to mogu i znaju. Pokazali su ono što građani ne vide svaki dan, ne poznaju ih takve, pokazali su da su i osobe s intelektualnim oštećenjem ravnopravni članovi naše zajednice - izjavila je Ivana Azenić Dubravčić, predsjednica UZOSIO Golubica Vukovar.

Azenić Dubravčić je dodala kako provedbom ovakvih projekata posebno se potiče volonterstvo, kao prihvatljiv i poželjan oblik rada. Na ovoj manifestaciji mlade djevojke članice Mažoretkinja grada Vukovara ponosno su stale na pozornicu i zajednički s osobama s intelektualnim oštećenjem pokazale koliko oni to doista mogu.

- UZOSIO Golubica je kroz svojih gotovo 50 godina postojanja aktivni član Hrvatskoga saveza udruga za osobe s intelektualnim teškoćama. Kroz svoj rad značajno je doprinijela kvaliteti rada, ne samo nacionalnoga saveza već i udruga na terenu. Svoje primjere dobre prakse nesebično je dijelila sa svima nama u drugim dijelovima Hrvatske i pomagala nam kako bi osobe s intelektualnim teškoćama ostvarila prava koja im po zakonu pripadaju ali i u nastojanjima kako bi se neki zakoni promijenili i kako bi se osobama s invaliditetom podigla kvaliteta življenja - rekao je Ozren Catela potpredsjednik Hrvatskoga saveza udruga za osobe s intelektualnim teškoćama.

Ispred Grada Vukovara 7. VUFIS-u nazaočila je i zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić, koja nije krila zadovoljstvo što je 7. VUFIS okupio članove srodnih udruga iz cijele županije koje će se predstaviti i pokazati svoj rad.

- Grad Vukovar podupire sve udruge, a posebice one koje se bave skrbi nad osobama s intelektualnim teškoćama i djecom. Iza Udruge Golubica stoji neupitan rad i kvaliteta i suradnja s Gradom Vukovarom je na odličnoj razini. Nadam se da će se takva suradnja nastaviti i u budućnosti kako bi Udruga i dalje nastavila rasti, razvijati svoje programe te što bolje skrbiti o svim korisnicima - izjavila je Mujkić.

Medijski pokrovitelji 7. VUFIS-a su Vinkovačka televizija i Hrvatski radio Vukovar.

Pročitano 911 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac