Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Učenici OŠ Nikole Andrića obilazili tvrtke i institucije učeći o poduzetništvu

Učenici Osnovne škole Nikole Andrića prilikom posjeta HRV-u Učenici Osnovne škole Nikole Andrića prilikom posjeta HRV-u D. Bočkaj

Povodom obilježavanja Dana Osnovne škole Nikole Andrića učenici i učitelji u sklopu njihove školske godišnje teme "Poduzetništvo" obišli su nekoliko tvrtki i ustanova u gradu Vukovaru educirajući učenike svih uzrasta o načinu funkcioniranja poduzetništva.

U posjet Hrvatskom radiju Vukovar i Vukovarskim novinama tako su bili učenici trećega razreda ove škole čija je učiteljica Martina Prpić Kukuljica istaknula višegodišnju tradiciju ovakvih projekata njihove škole. – Svake godine odaberemo jedan projekt kojim će se svi razredi baviti tijekom školske godine, a kako smo došli do zaključka da i učenici ali i mi učitelji jako malo znamo o poduzetništvu, htjeli smo na ovaj način produbiti svoje znanje, izjavila je Prpić Kukuljica.

Osim što su nakon upoznavanja s djelatnicima HRV-a učenici ove škole vidjeli kako izgleda proizvodnja radijskog programa, upoznati su i s procesom nastanka Vukovarskih novina. Posebno su ih se dojmili uređaji za proizvodnju programa, računala, mikrofoni, zvučnici, ali i sve ono što nisu znali o radiju i novinama.

Program o poduzetništvu sastoji se od dva dijela, interaktivno-predavačkog kojega su uz gosta predavača realizirali u školi, te praktičnog dijela u kojem su posjetili nekoliko tvrtki i institucija u gradu Vukovaru. Po završetku posjeta učenici su djelatnicima radija i novina postavljali zanimljiva pitanja na osnovu kojih su pomoću svog “poduzetničkog listića” napisali izvješća.

Pročitano 1270 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI