Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Seminar o izvozu i internacionalizaciji poslovanja malih i srednjih poduzeća

Sudionike seminara pozdravio je Ivan Marjanović, direktor Županijske komore Vukovar Sudionike seminara pozdravio je Ivan Marjanović, direktor Županijske komore Vukovar Foto: M.Đermadi

U Županijskoj komori Vukovar održan je seminar o izvozu i internacionalizaciji poslovanja malih i srednjih poduzeća.

Seminar je organiziran u okviru projekta HGK „HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj vrijednoga 8,5 milijuna kuna. Namijenjen je poduzetnicima zainteresiranima za unaprjeđenje svojeg poslovanja putem izvoznih poslova.

Prema riječima Julija Katančevića samostalnoga savjetnika u Sektoru za međunarodne poslove u HGK, ovaj seminar pomaže onim poduzetnicima koji su spremni za izvoz na inozemna tržišta, a do sada je u seminar bilo uključeno preko 500 sudionika iz svih krajeva Hrvatske. Pojasnio je kako su za seminar posebno zainteresirani poljoprivredni proizvođači, koji svoje proizvode žele plasirati izvan granica Hrvatske.

Riječ je  među ostalim o tržištima  Rusije, država bivšega SSSR-a, Kine, Kanade, Ujedinjenih Emirata i Ujedinjenoga kraljevstva.

Seminari su namijenjeni poduzetnicima koje se po prvi put susreću s izvoznim poslovima, kao i onim tvrtkama koje već izvoze, ali žele istražiti dodatne mogućnosti koje se putem internacionalizacije poslovanja otvaraju.

Pročitano 1888 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI