Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen projekt Vrhunsko vukovarsko

Sa zadrugom Vrhunsko vukovarsko surađivat će i Borovo i Vupik Sa zadrugom Vrhunsko vukovarsko surađivat će i Borovo i Vupik Foto: M.Đermadi

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava predstavio je na konferenciji za medije novoutemeljenu zadrugu Vrhunsko vukovarsko.

 Zadruga okuplja male proizvođače iz Vukovara kako bi zajedno lakše pronalazili nova tržišta kazao je gradonačelnik Penava, dodavši kako je od inicijative do realizacije prošlo više od dvije godine:

-Mi smo prije četiri godine inicirali i izradu strategije upravo s ciljem bržeg oživljavanja gospodarstva u Vukovaru, a ovo je dobar iskorak ka tomu cilju, kazao je Penava te izrazio nadu kako će ova zadruga zasigurno doprinijeti i razvoju vukovarskoga turizma budući da se očekuje plasman ovih proizvoda diljem Hrvatske.

Gradonačelnik je najavio i uključenje vukovarskih tvrtki Borova i Vupika u ovaj projekt a najavio je i otvaranje prodajnoga prostora  u prvoj polovici slijedeće godine, u gradu prijatelju, Dubrovniku, čime bi vukovarski proizvodi  još više dobili na prepoznatljivosti.  

-Ono na čemu će trebati raditi osim kvalitete je i kvantiteta kako bismo postigli kontinuitet na tržištu- naglasio je Penava.

Upravitelj zadruge Vedran Barić pojasnio je kako je udruga utemeljena u rujnu ove godine i trenutno broji 15 članova te da ona okuplja proizvođače, meda, vina, sira, medenjaka, suvenira  i nekih drugih proizvoda.

-Zadruga će pomoći svojim članovima proizvođačima ne samo da se njihovi proizvodi probiju na hrvatskome tržištu nego će im omogućiti i dobivanje certifikata Vrhunsko vukovarsko a pomagat će i u marketinškim uslugama, kazao je Barić. On je otkrio kako su proizvodi Vrhunsko vukovarsko već prisutni i na  ovogodišnjem Adventu u Zagrebu gdje imaju svoj štand na Trgu bana Josipa Jelačića na kojem imaju vrlo dobru posjećenost i zanimanje za vrhunske vukovarske proizvode.

U daljnjem radu i razvoju cilj je Zadruge pridonijeti uspješnijoj promociji Vukovara te poticanje razvoja postojećih gospodarskih subjekata s područja grada Vukovara.

Pročitano 1487 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI