Ispiši ovu stranicu

Vukovarskome Caritasu stigla donacija iz Zadra

Veseli Zadrani zapjevali su u županijskoj vijećnici Veseli Zadrani zapjevali su u županijskoj vijećnici Milan Paun

U posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji došlo je stotinjak sudionika 23. humanitarne akcije „Vukovaru ZaDar“.

Primili su ih u palači Srijem u Vukovaru župan Božo Galić i njegov prvi zamjenik Damir Barna.

Pokretačica je ove humanitarne akcije počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar časna sestra Melhiora Biošić koja je organizatorica i ovogodišnje akcije. Rekla je da su vukovarskome Caritasu donijeli 33.500 kuna, a najavila je i dolazak kamiona s prehrambenim i drugim artiklima.

Župan Galić zahvalio je na donaciji rekavši kako nije važan iznos pomoći, nego je važna želja za doprinosom Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Građani Zadra i Zadarske županije ovom akcijom pomažu prije svega obiteljima u Vukovaru koje žive u socijalno teškim uvjetima, a prikupljenu pomoć u vidu hrane, higijenskih potrepština i novca predaju Caritasu Vukovarskoga dekanata.

Sudionici akcije organizirano su posjetili vukovarske kulturne i povijesne znamenitosti, posebno one iz vremena Domovinskoga rata.

Glavni je organizator humanitarne akcije Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, a pokrovitelji su Zadarska županija i Grad Zadar dok su partneri OŠ Šimuna Kožičića Benje i Srednja prirodoslovno grafička škola Zadar.

Pročitano 790 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun