NAJNOVIJE
Deset godina Info centra za mlade Vukovar

Informiranje mladih – Vizija? Stvarnost? Izazovi?, naziv je panel rasprave održane u Odjelu za mlade Spajalica Gradske knjižnice Vukovar, a u organizaciji PRONI Centra za socijalno podučavanje Vukovar. Rasprava, a potom i prigodna izložba održani su u povodu deset godina rada Info centra za mlade Vukovar koji je počeo kao PRONI-jev projekt, a danas je stalni program.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 15:45)
Velika zainteresiranost za ugradnju dizala u zgrade

Gotovo 700 tisuća osoba u Hrvatskoj živi u zgradama bez dizala, a među njima su starije osobe, umirovljenici, invalidi, roditelji s malom djecom. Kako bi se riješio ovaj problem, prije tri godine iniciran je projekt izgradnje dizala u zgradama s tri i više katova i to sufinanciranjem nepovratnim sredstvima iz fondova Europske Unije u iznosu od 85 posto, dok bi preostalih 15 posto namirila država i lokalne jedinice.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 13:56)
Poskupljenje goriva

Nastavlja se trend rasta cijena goriva u Hrvatskoj te je rast cijena osjetan.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 11:37)
Djeca vukovarskih dječjih vrtića prije doručka dobivaju med

U okviru aktivnosti koje Dječji vrtić Vukovar I provodi u cilju dobivanja statusa Ekovrtića od početka veljače djeca svih odgojnih skupina svako jutro prije doručka dobivaju žlicu meda. Ujedno je to i jedan od načina podizanja kvalitete dječje prehrane za koji vjeruju da će se pozitivno odraziti na zdravlje djece pa se projekt provodi u oba vukovarska dječja vrtića, Dječjem vrtiću Vukovar I i Dječjem vrtiću Vukovar II.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 10:53)
BDP u Vukovarsko-srijemskoj županiji iznosi 49.417 kuna po stanovniku

Iako analiza Hrvatske gospodarske komore (HGK) pokazuje da Bruto domaći proizvod (BDP) u svim hrvatskim županijama raste, u osam godina, od 2008.do 2016.  BDP u pet slavonskih županija - Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj, snažno pada, udio Zagreba, Zagrebačke, Istarske i Međimurske županije u hrvatskom BDP-u - raste.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 08:27)
Udruge proistekle iz Domovinskoga rata grada Vukovara dobile 6 milijuna kuna

Iz Europskog socijalnog fonda odobreno je 5.809.732 kuna za projekte koje je VURA – Razvojna agencija Vukovar d.o.o. u suradnji s Gradom Vukovarom i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata aplicirala na natječaj „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“.

(Utorak, 19 Veljača 2019 16:44)
Tri osobe pobjegle iz PP Županja

Policija intenzivno traga za tri osobe koje su u ponedjeljak pobjegle iz Policijske postaje Županja, doznajemo od glasnogovornika PU Vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića.

(Utorak, 19 Veljača 2019 11:10)

Vukovarskome Caritasu stigla donacija iz Zadra

Veseli Zadrani zapjevali su u županijskoj vijećnici Veseli Zadrani zapjevali su u županijskoj vijećnici Milan Paun

U posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji došlo je stotinjak sudionika 23. humanitarne akcije „Vukovaru ZaDar“.

Primili su ih u palači Srijem u Vukovaru župan Božo Galić i njegov prvi zamjenik Damir Barna.

Pokretačica je ove humanitarne akcije počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar časna sestra Melhiora Biošić koja je organizatorica i ovogodišnje akcije. Rekla je da su vukovarskome Caritasu donijeli 33.500 kuna, a najavila je i dolazak kamiona s prehrambenim i drugim artiklima.

Župan Galić zahvalio je na donaciji rekavši kako nije važan iznos pomoći, nego je važna želja za doprinosom Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Građani Zadra i Zadarske županije ovom akcijom pomažu prije svega obiteljima u Vukovaru koje žive u socijalno teškim uvjetima, a prikupljenu pomoć u vidu hrane, higijenskih potrepština i novca predaju Caritasu Vukovarskoga dekanata.

Sudionici akcije organizirano su posjetili vukovarske kulturne i povijesne znamenitosti, posebno one iz vremena Domovinskoga rata.

Glavni je organizator humanitarne akcije Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, a pokrovitelji su Zadarska županija i Grad Zadar dok su partneri OŠ Šimuna Kožičića Benje i Srednja prirodoslovno grafička škola Zadar.

Pročitano 142 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija