Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Ivan Penava otvorio Advent u Vukovaru

Penava: Vjerujem da će Advent u Vukovaru privući će brojne posjetitelje Penava: Vjerujem da će Advent u Vukovaru privući će brojne posjetitelje Foto: M.Đermadi

Advent u Vukovaru prigodnim programom svečano otvoren na središnjem gradskome trgu.

U  600 četvornih  metara pokriivenoga prostora, pod šatorom, odvijat će se tijekom slijedeća četiri tjedna prigodni kulturno -zabavni program, od četvrtka do nedjelje od 9 do 22 sata  u kojemu će sudjelovati uz poznata imena glazbene estrade, bogatu gastronomsku ponudu  i oko 600 djece iz svih krajeva Hrvatske. Advent u Vukovaru svečano je otvorio gradonačelnik Ivan Penava:

-Ovaj Advent u Vukovaru nešto je drugačiji od dosadašnjih jer smo u suradnji a našim partnerom Organizatorima bez granica osmislili malo drugačiji i uistinu sadržajno bogat program. Vjerujem da će ovogodišnji Advent u Vukovaru privući velik broj posjetitelja i da će on uistinu biti „pogodak u sridu“, kazao je Penava.

Dodao je kako je ovo  uvod u Božić koji bismo trebali provesti u miru, slozi i ljubavi i mislima na svoje obitelji.

- Božić je vrijeme radosti pa je zato i ovaj Advent ispunjen radošću i pjesmom. No isto tako poznato je da Vukovar spaja ljude pa je tako ove godine u Adventu u Vukovaru sudjeluju i djeca iz cijele Hrvatske što će zasigurno rezultirati i trajnim prijateljstvima koje će potrajati cijeli život, naglasio je Penava.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić izjavila je kako će u  kreativnim radionicama sudjelovati mališani iz brojnih hrvatskih gradova koji će zajedno s malim Vukovarcima izrađivati ukrase za jelku, koji će biti poklonjeni obiteljima s troje i više djece. Pojasnila kako  ove godine  na Adventskom sajmu sudjeluje 16 izlagača iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te naglasila kvalitetnu ponudu različitih proizvoda.

U programu svečanoga otvorenja Adventa u Vukovaru nastupili su Vukovarski golubići, operna pjevačica Antonela Malis, Zaprešić Boysi, Jelena Radan, grupa Meritas, Klaae Stine, te plesne skupine Venera i Mambo, a svoj show izvele su i Mažoretkinje grada Vukovara.

Već 6. prosinca otvara se gradsko klizalište, a bit će organiziran i svečani doček Djeda Božićnjaka. Advent u Vukovaru organizirali su Grad Vukovar, Organizatori bez granica i Turistička zajednica grada Vukovara, a trajat će do 24. prosinca.

Pročitano 1011 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI