NAJNOVIJE
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)
Šoljić: Neka Milaković prestane sijati mržnju ili neka odstupi iz javnoga života Hrvatske

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara održala je konferenciju za medije na kojoj je upozorila da događaje koji se proteklih dana u Vukovaru te ustvrdili kako nisu dobri ni za grad heroj niti za hrvatsku državu.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 13:36)
David Boban treći u Samoboru

U Samoboru je održan međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Nastupilo je 1618 natjecatelja, 213 klubova iz 25 država. Karate klub Vukovar '91 predstavljalo je 6 natjecatelja u pratnji trenera Igora Štalmajera. Od natjecatelja, David Boban je osvojio 3. mjesto u borbama. Nastupili su još i Dorotea Plavšić, Maria Zera, Asja Štalmajer, Vitto Furundžija i Ivano Bajrak, ali ovaj put bez plasmana.David Boban i Igor Šatmajer

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 11:45)

Gradonačelnik Ivan Penava otvorio Advent u Vukovaru

Penava: Vjerujem da će Advent u Vukovaru privući će brojne posjetitelje Penava: Vjerujem da će Advent u Vukovaru privući će brojne posjetitelje Foto: M.Đermadi

Advent u Vukovaru prigodnim programom svečano otvoren na središnjem gradskome trgu.

U  600 četvornih  metara pokriivenoga prostora, pod šatorom, odvijat će se tijekom slijedeća četiri tjedna prigodni kulturno -zabavni program, od četvrtka do nedjelje od 9 do 22 sata  u kojemu će sudjelovati uz poznata imena glazbene estrade, bogatu gastronomsku ponudu  i oko 600 djece iz svih krajeva Hrvatske. Advent u Vukovaru svečano je otvorio gradonačelnik Ivan Penava:

-Ovaj Advent u Vukovaru nešto je drugačiji od dosadašnjih jer smo u suradnji a našim partnerom Organizatorima bez granica osmislili malo drugačiji i uistinu sadržajno bogat program. Vjerujem da će ovogodišnji Advent u Vukovaru privući velik broj posjetitelja i da će on uistinu biti „pogodak u sridu“, kazao je Penava.

Dodao je kako je ovo  uvod u Božić koji bismo trebali provesti u miru, slozi i ljubavi i mislima na svoje obitelji.

- Božić je vrijeme radosti pa je zato i ovaj Advent ispunjen radošću i pjesmom. No isto tako poznato je da Vukovar spaja ljude pa je tako ove godine u Adventu u Vukovaru sudjeluju i djeca iz cijele Hrvatske što će zasigurno rezultirati i trajnim prijateljstvima koje će potrajati cijeli život, naglasio je Penava.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić izjavila je kako će u  kreativnim radionicama sudjelovati mališani iz brojnih hrvatskih gradova koji će zajedno s malim Vukovarcima izrađivati ukrase za jelku, koji će biti poklonjeni obiteljima s troje i više djece. Pojasnila kako  ove godine  na Adventskom sajmu sudjeluje 16 izlagača iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te naglasila kvalitetnu ponudu različitih proizvoda.

U programu svečanoga otvorenja Adventa u Vukovaru nastupili su Vukovarski golubići, operna pjevačica Antonela Malis, Zaprešić Boysi, Jelena Radan, grupa Meritas, Klaae Stine, te plesne skupine Venera i Mambo, a svoj show izvele su i Mažoretkinje grada Vukovara.

Već 6. prosinca otvara se gradsko klizalište, a bit će organiziran i svečani doček Djeda Božićnjaka. Advent u Vukovaru organizirali su Grad Vukovar, Organizatori bez granica i Turistička zajednica grada Vukovara, a trajat će do 24. prosinca.

Pročitano 184 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija