NAJNOVIJE
Dnevnik 2, petak, 14. 12. 2018.

Promovirano 227 studenata Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru  

Članovi moto kluba Golubica iz Vukovara djeci podijelili  preko 260 paketića

Objavljene preporučene mjere zaštite zdravlja starijih osoba zbog hladnoće

Dnvnik 2 uređuje i vodi Valerija Lozančić

(Petak, 14 Prosinac 2018 17:05)
U Vukovaru promovirano 227 studenata, među kojima po prvi puta i 33 diplomirana fizioterapeuta

U Hrvatskom domu Vukovar održana je 22. svečana promocija završenih stručnih prvostupnika i prvostupnica te 1. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta i fizioterapeutkinja Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru.

(Petak, 14 Prosinac 2018 15:05)
Motomrazovi po deveti put u Vukovaru

Članovi Motokluba Golubica iz Vukovara obradovali su mališane povodom predstojećih božićnih blagdana podijelivši preko 260 paketića djeci u vukovarskoj bolnici te u nekoliko udruga i škola, obučeni u djedove božićnjake. U središtu grada pak dijelili su slatkiše djeci i odraslima.

(Petak, 14 Prosinac 2018 13:50)
Trebaju li mladi izaći na izbore?

U Gradskoj knjižnici Vukovar održana je rasprava za mlade s tezom Trebaju li mladi izaći na izbore.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 14:26)
Izložba božićnih jaslica

U predvorju Hrvatskoga doma Vukovar otvorena je izložba božićnih jaslica. Naime u okviru Vukovarskih adventskih svečanosti svake se godine sa školama izrađuju božićne čestitke i ukrasi.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 13:50)
Podignuta optužnica protiv odgovornih za distribuciju zdravstveno neispravne vode

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je nakon prikupljenih brojnih iskaza mještana Komletinaca podignulo je optužnicu pred Općinskim sudom u Vukovaru protiv dvije odgovorne osobe (1964. i 1967.) i pravne osobe zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi proizvodnjom i stavljanjem u promet proizvoda štetnih za zdravlje.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 09:38)
Mala retrospektivna izložba Zdravka Dvojkovića

U okviru 21. vukovarskih adventskih svečanosti u Mramornoj dvorani dvorca Eltz u Vukovaru otvorena je izložba slika Impresije Dunava i mora muzejskoga savjetnika u mirovini Zdravka Dvojkovića.

(Četvrtak, 13 Prosinac 2018 09:32)

Gradonačelnik Ivan Penava otvorio Advent u Vukovaru

Penava: Vjerujem da će Advent u Vukovaru privući će brojne posjetitelje Penava: Vjerujem da će Advent u Vukovaru privući će brojne posjetitelje Foto: M.Đermadi

Advent u Vukovaru prigodnim programom svečano otvoren na središnjem gradskome trgu.

U  600 četvornih  metara pokriivenoga prostora, pod šatorom, odvijat će se tijekom slijedeća četiri tjedna prigodni kulturno -zabavni program, od četvrtka do nedjelje od 9 do 22 sata  u kojemu će sudjelovati uz poznata imena glazbene estrade, bogatu gastronomsku ponudu  i oko 600 djece iz svih krajeva Hrvatske. Advent u Vukovaru svečano je otvorio gradonačelnik Ivan Penava:

-Ovaj Advent u Vukovaru nešto je drugačiji od dosadašnjih jer smo u suradnji a našim partnerom Organizatorima bez granica osmislili malo drugačiji i uistinu sadržajno bogat program. Vjerujem da će ovogodišnji Advent u Vukovaru privući velik broj posjetitelja i da će on uistinu biti „pogodak u sridu“, kazao je Penava.

Dodao je kako je ovo  uvod u Božić koji bismo trebali provesti u miru, slozi i ljubavi i mislima na svoje obitelji.

- Božić je vrijeme radosti pa je zato i ovaj Advent ispunjen radošću i pjesmom. No isto tako poznato je da Vukovar spaja ljude pa je tako ove godine u Adventu u Vukovaru sudjeluju i djeca iz cijele Hrvatske što će zasigurno rezultirati i trajnim prijateljstvima koje će potrajati cijeli život, naglasio je Penava.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić izjavila je kako će u  kreativnim radionicama sudjelovati mališani iz brojnih hrvatskih gradova koji će zajedno s malim Vukovarcima izrađivati ukrase za jelku, koji će biti poklonjeni obiteljima s troje i više djece. Pojasnila kako  ove godine  na Adventskom sajmu sudjeluje 16 izlagača iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te naglasila kvalitetnu ponudu različitih proizvoda.

U programu svečanoga otvorenja Adventa u Vukovaru nastupili su Vukovarski golubići, operna pjevačica Antonela Malis, Zaprešić Boysi, Jelena Radan, grupa Meritas, Klaae Stine, te plesne skupine Venera i Mambo, a svoj show izvele su i Mažoretkinje grada Vukovara.

Već 6. prosinca otvara se gradsko klizalište, a bit će organiziran i svečani doček Djeda Božićnjaka. Advent u Vukovaru organizirali su Grad Vukovar, Organizatori bez granica i Turistička zajednica grada Vukovara, a trajat će do 24. prosinca.

Pročitano 163 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija