NAJNOVIJE
Deset godina Info centra za mlade Vukovar

Informiranje mladih – Vizija? Stvarnost? Izazovi?, naziv je panel rasprave održane u Odjelu za mlade Spajalica Gradske knjižnice Vukovar, a u organizaciji PRONI Centra za socijalno podučavanje Vukovar. Rasprava, a potom i prigodna izložba održani su u povodu deset godina rada Info centra za mlade Vukovar koji je počeo kao PRONI-jev projekt, a danas je stalni program.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 15:45)
Velika zainteresiranost za ugradnju dizala u zgrade

Gotovo 700 tisuća osoba u Hrvatskoj živi u zgradama bez dizala, a među njima su starije osobe, umirovljenici, invalidi, roditelji s malom djecom. Kako bi se riješio ovaj problem, prije tri godine iniciran je projekt izgradnje dizala u zgradama s tri i više katova i to sufinanciranjem nepovratnim sredstvima iz fondova Europske Unije u iznosu od 85 posto, dok bi preostalih 15 posto namirila država i lokalne jedinice.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 13:56)
Poskupljenje goriva

Nastavlja se trend rasta cijena goriva u Hrvatskoj te je rast cijena osjetan.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 11:37)
Djeca vukovarskih dječjih vrtića prije doručka dobivaju med

U okviru aktivnosti koje Dječji vrtić Vukovar I provodi u cilju dobivanja statusa Ekovrtića od početka veljače djeca svih odgojnih skupina svako jutro prije doručka dobivaju žlicu meda. Ujedno je to i jedan od načina podizanja kvalitete dječje prehrane za koji vjeruju da će se pozitivno odraziti na zdravlje djece pa se projekt provodi u oba vukovarska dječja vrtića, Dječjem vrtiću Vukovar I i Dječjem vrtiću Vukovar II.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 10:53)
BDP u Vukovarsko-srijemskoj županiji iznosi 49.417 kuna po stanovniku

Iako analiza Hrvatske gospodarske komore (HGK) pokazuje da Bruto domaći proizvod (BDP) u svim hrvatskim županijama raste, u osam godina, od 2008.do 2016.  BDP u pet slavonskih županija - Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj, snažno pada, udio Zagreba, Zagrebačke, Istarske i Međimurske županije u hrvatskom BDP-u - raste.

(Srijeda, 20 Veljača 2019 08:27)
Udruge proistekle iz Domovinskoga rata grada Vukovara dobile 6 milijuna kuna

Iz Europskog socijalnog fonda odobreno je 5.809.732 kuna za projekte koje je VURA – Razvojna agencija Vukovar d.o.o. u suradnji s Gradom Vukovarom i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata aplicirala na natječaj „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“.

(Utorak, 19 Veljača 2019 16:44)
Tri osobe pobjegle iz PP Županja

Policija intenzivno traga za tri osobe koje su u ponedjeljak pobjegle iz Policijske postaje Županja, doznajemo od glasnogovornika PU Vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića.

(Utorak, 19 Veljača 2019 11:10)

Gradonačelnik Ivan Penava otvorio Advent u Vukovaru

Penava: Vjerujem da će Advent u Vukovaru privući će brojne posjetitelje Penava: Vjerujem da će Advent u Vukovaru privući će brojne posjetitelje Foto: M.Đermadi

Advent u Vukovaru prigodnim programom svečano otvoren na središnjem gradskome trgu.

U  600 četvornih  metara pokriivenoga prostora, pod šatorom, odvijat će se tijekom slijedeća četiri tjedna prigodni kulturno -zabavni program, od četvrtka do nedjelje od 9 do 22 sata  u kojemu će sudjelovati uz poznata imena glazbene estrade, bogatu gastronomsku ponudu  i oko 600 djece iz svih krajeva Hrvatske. Advent u Vukovaru svečano je otvorio gradonačelnik Ivan Penava:

-Ovaj Advent u Vukovaru nešto je drugačiji od dosadašnjih jer smo u suradnji a našim partnerom Organizatorima bez granica osmislili malo drugačiji i uistinu sadržajno bogat program. Vjerujem da će ovogodišnji Advent u Vukovaru privući velik broj posjetitelja i da će on uistinu biti „pogodak u sridu“, kazao je Penava.

Dodao je kako je ovo  uvod u Božić koji bismo trebali provesti u miru, slozi i ljubavi i mislima na svoje obitelji.

- Božić je vrijeme radosti pa je zato i ovaj Advent ispunjen radošću i pjesmom. No isto tako poznato je da Vukovar spaja ljude pa je tako ove godine u Adventu u Vukovaru sudjeluju i djeca iz cijele Hrvatske što će zasigurno rezultirati i trajnim prijateljstvima koje će potrajati cijeli život, naglasio je Penava.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić izjavila je kako će u  kreativnim radionicama sudjelovati mališani iz brojnih hrvatskih gradova koji će zajedno s malim Vukovarcima izrađivati ukrase za jelku, koji će biti poklonjeni obiteljima s troje i više djece. Pojasnila kako  ove godine  na Adventskom sajmu sudjeluje 16 izlagača iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te naglasila kvalitetnu ponudu različitih proizvoda.

U programu svečanoga otvorenja Adventa u Vukovaru nastupili su Vukovarski golubići, operna pjevačica Antonela Malis, Zaprešić Boysi, Jelena Radan, grupa Meritas, Klaae Stine, te plesne skupine Venera i Mambo, a svoj show izvele su i Mažoretkinje grada Vukovara.

Već 6. prosinca otvara se gradsko klizalište, a bit će organiziran i svečani doček Djeda Božićnjaka. Advent u Vukovaru organizirali su Grad Vukovar, Organizatori bez granica i Turistička zajednica grada Vukovara, a trajat će do 24. prosinca.

Pročitano 215 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija