Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Promovirana prva nacionalna staklenka za med

Ministar u Županji napunio prvu nacionalnu staklenku medom  meda Ministar u Županji napunio prvu nacionalnu staklenku medom meda Ministarstvo poljoprivrede

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić boravio je u  Županji gdje je u Kući meda napunio prvu nacionalnu staklenku za med.

Pravo na korištenje nacionalne staklenke imaju pčelari, primarni proizvođači pčelinjih proizvoda koji nacionalnu staklenku mogu puniti isključivo Medom s hrvatskih pčelinjaka.

 „Od danas će se domaći med moći lako prepoznati. Korištenje staklenke smo povezali sa sustavom označavanja Med hrvatskih pčelinjaka, tako da će na svakoj staklenki biti i jedinstveni broj putem kojeg svatko može provjeriti koji je pčelar proizveo med. Kontrolu korisnika Nacionalne staklenke za med radi Hrvatski pčelarski savez i nadležne inspekcijske službe, a svatko tko se ogriješi o pravila dobit će dvogodišnju zabranu upotrebe nacionalne staklenke i njegov će identitet biti javno objavljen. – izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić te dodao kako će na taj način pošteni pčelari imati zaštitu svog proizvoda, potrošači znati da kupuju najbolji med, a država ima punu kontrolu i može jamčiti kvalitetu i podrijetlo.

Ministar poljoprivrede je potvrdio kako Hrvati još uvijek nedovoljno konzumiraju ovu iznimno zdravu namirnicu te najavio  promociju meda po školama u sklopu koje će se održati  Školski medni dan tijekom kojega će prvašićima  u cijeloj Hrvatskoj biti podijeljene staklenke meda od 370 grama.

 Ministar Tolušić potom se u gradskoj Vijećnici sastao s gradonačelnikom Davorom Miličevićem s kojim je razgovarao o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem, mogućnostima Programa ruralnog razvoja i perspektivom poboljšanja uvjeta poljoprivredne proizvodnje u županjskom kraju.

 U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada je ugovoreno projekata iz Programa ruralnog razvoja u vrijednosti 635 milijuna kuna, a samo iz mjera 4 i 6 Programa planirano je novo zapošljavanje 208 osoba- izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić u Županji.

Pročitano 948 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI