Ispiši ovu stranicu

Vukovar se sprema za veličanstveni Advent

Predstavljen bogati program Adventa u Vukovaru Predstavljen bogati program Adventa u Vukovaru Foto: R. Rac

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček, direktorica Turističke zajednice Vukovar Marina Sekulić i direktor tvrtke "Organizatori bez granica" Aleksandar Kovačević predstavili su u gradskoj vijećnici program ovogodišnjega Adventa u Vukovaru koji će se od 1. do 24. prosinca održati na Trgu Republike Hrvatske, koji u ovo predbožićno vrijeme mijenja svoj naziv u "Adventski trg".

Pavliček je naglasio kako će ovogodišnji advent imati mnoge novitete, a namijenjen je prije svega djeci i mladima.

- "SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru" naziv je dijela ove manifestacije u sklopu koje će se u Vukovaru okupiti djeca iz svih dijelova Hrvatske, koja će se kroz glazbu, ples, glumu i kreativne radionice družiti s Vukovarcima i sklapati nova prijateljstva - rekao je Pavliček, pojašnjavajući kako bi Vukovar u četiri adventska vikenda trebalo posjetiti preko 600 djece iz svih krajeva Hrvatske.

Tako će male Vukovarce tijekom ovog adventa posjetiti vršnjaci iz Dubrovnika, Vodica, Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca, Sunje, Okučana, Zagreba, Karlovca, Osijeka, Vinkovaca i drugih hrvatskih gradova, a prijave još uvijek pristižu, ispričao je Kovačević.

- U sklopu nadolazećih adventskih aktivnosti u Vukovaru organizirati će se i prigodna humanitarna akcija – „Vukovarski adventski kalendar dobrote", namijenjen obiteljima s troje i više djece iz Vukovara - dodao je Pavliček, objašnjavajući kako će djeca u kreativnim radionicama izrađivati ukrase za 24 božićna drvca koja će se na sam Badnjak i uručiti tim obiteljima, a uz njih i prigodne igračke i božićne poklone.

02 SATOR
Postavljanje šatora na središnjem gradskom trgu

Tijekom četiri adventske nedjelje, kada će se i paliti svijeće na adventskom vijencu u pješačkoj zoni i u Dvorcu Eltz kao dio programa 21. Adventskih svečanosti, bit će predstavljena i hrvatska nematerijalna baština nastupom KUD-ova iz Vukovara, ali i drugih dijelova Hrvatske. Predviđeni su i razni koncerti, nastupi mađioničara, te već tradicionalno puštanje lampiona Nebo puno želja kao i žive jaslice.

Svečano otvorenje Adventa u Vukovaru održat će se 1. prosinca na Adventskom trgu (Trg Republike Hrvatske u Vukovaru) s početkom u 17 sati, uz nastupe poznatih pjevačkih imena.

- Vukovarcima će zapjevati Zaprešić Boysi, Marina Tomašević, grupa Meritas, Jelena Radan, operna pjevačica Antonela Malis, klapa Stine, dječji zbor Vukovarski golubići, a zaplesat će plesna grupa Atomi, te plesne grupe Venera i Mambo, a svoj će show izvesti i Mažoretkinje grada Vukovara - ispričao je Kovačević.

03 UREDJENJE
Priprema se predbožićna čarolija u Vukovaru

Novost ovogodišnjega Adventa u Vukovaru je i veliki grijani šator, površine 600 četvornih metara koji je smješten odmah uz gradsko klizalište, koje će s radom započeti 6. prosinca.

- Uz sva programska događanja i ugostiteljsku ponudu, u šatoru će Turistička zajednica grada Vukovara organizirati i Božićni sajam na kojemu će svoju bogatu ponudi predstaviti izlagači iz Vukovara, ali i drugih mjesta. Radno vrijeme sajma će biti od četvrtka do nedjelje od 9 do 22 sata. Uz sve sadržaje u šatoru će biti organiziran i Kutak Djeda Božićnjaka, a program će se odvijati od četvrtka od nedjelje od 17 do 22 sata - ispričala je direktorica TZ Vukovar Marina Sekulić, podsjećajući kako će se klizalište otvoriti 6. prosinca kada će biti organiziran i poseban program Dočeka sv. Nikole.

U ovogodišnjoj adventskoj čaroliji sudjelovati će i djeca svih vukovarskih osnovnih škola kao i mališani iz dječjih vrtića Vukovar 1 i 2 .

04 KLIZALISTE
U tijeku su radovi na postavljanju gradskoga klizališta

Advent u Vukovaru održat će se u organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara, Grada Vukovara i tvrtke Organizatori bez granica, a iz gradskoga proračuna je za vukovarsku adventsku čaroliju osigurano 150.000 kuna.

Detaljni program Adventa u Vukovaru pogledajte preko ovoga linka: https://organizatori.hr/advent/

Pročitano 1065 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac