Ispiši ovu stranicu

Održana biciklijada „Biciklom – Tragom sjećanja 2018.“ i dodijeljene nagrade na natječaju Lions kluba Vukovar "Napiši pjesmu i osvoji bicikl"

Održana biciklijada „Biciklom – Tragom sjećanja 2018.“ i dodijeljene nagrade na natječaju Lions kluba Vukovar "Napiši pjesmu i osvoji bicikl" Foto: Valerija Lozančić

Povodom 27. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Lions klub Vukovar u suradnji s Udrugom za rekreativni biciklizam "Kotrljaneri" iz Osijeka i Šporskom zajednicom Osječko-baranjske županije organizirali su već  tradicionalnu, šestu po redu,  rekreativno-humanitarnu biciklijadu od Osijeka do Vukovara pod nazivom „Biciklom – Tragom sjećanja 2018.“.

 U vožnji je sudjelovalo četrdesetak biciklista iz Slavonije i Baranje  koji su po dolasku u Vukovar kod Križa na ušću Vuke u Dunav upalili svijeće u spomen na sv poginule i ubijene branitelje i civile.  

-Želimo se pokloniti svim žrtvama palim u Domovinskome ratu te dati potporu svima koji još uvijek čekaju svoje nestale, zlostavljanima, silovanim ženama kao i svima onima koji još uvijek nisu dočekali trenutak pravde, rekao je Ivo Ica Filipović, član Udruge Kotrljaneri iz Osijeka.

Potom je u hotelu Lav organiziran  prigodni program u okviru kojega su dodijeljene nagrade za najbolje literarne radove na natječaju Lions kluba Vukovar "Napiši pjesmu i osvoji bicikl". Na natječaju je sudjelovalo 98 učenika iz 28 osnovnih škola Vukovarsko-srijemske  i Osječko-baranjske županije  koji su pisali pjesme na temu „Vukovar – grad iz bajke“.

 

Lionsi kotrljaneri



Zašto spajaju biciklizam i literatne radove,  pojasnila je predsjednica Lions Kluba Vukovar dr Mirjana Semenić Rutko.
-Želimo djecu potaknuti na tjelesnu aktivnost, da znaju koliko je ona važna za sve te im pokazati koliko je zdrava vožnja biciklom. S druge strane želimo da se sjećaju, uče i pozitivno razmišljaju o našemu gradu, rekla je dr Semenić Rutko.

Prvu nagradu, brdski bicikl,  osvojila je Lucija Novosel, učenica 7C razreda OŠ Antuna Gustava Matoša iz Vinkovaca. 
-U mojoj se obitelji puno priča o Vukovaru i stoga sam poželjela sve svoje osjećaje pretočiti u pjesmu, rekla je Lucija Novosel.

Drugo je mjesto pripalo Dorijani Tkalec iz OŠ Čakovci, a treće mjesto dijele Tomislav Mioč, OŠ Vladimira Nazora Čepin, Mario Koprivec, OŠ Popovac,  Nika Biljan, OŠ Matije Antuna Reljkovića Cerna, Anja Alavanja, OŠ Nikole Andrića Vukovar i Nora Kim, OŠ Ljudevita Gaja Osijek.

-U protekle tri godine dobili smo oko 200 prekrasnih pjesmica koje želimo i planiramo objaviti u zbirci pjesama, naglasio je Željko Đekić, tajnik LC Vukovar.

Nazočne su pozdravili i predstavnici Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, a u prigodnom su programu sudjelovale članice KUD-a Šumarice iz Vinkovaca te članovi  Vukovarskih iskrica (udruge za pomoć osobama sa intelektualnim poteškoćama) koje su organizatori također nagradili prigodnim darovima.
 

Pročitano 1257 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić