Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Grad uložio rekordna sredstva u poduzetništvo

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava svečano je  uručio potpisane Ugovore gospodarstvenicima koji su ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara u 2018. godini.

Ove potpore samo su dio iznosa uloženoga u ovoj godini u poduzetništvo,rekao je gradonačelnik Penava.

-Činjenica da je taj iznos 2014. godine bio 200.000 kuna dovodi do zaključka kako su se sredstva namjenjena opstanku gospodarstva u Vukovaru u samo 4 godine povećala 65 puta. Samim time jasno je vidljivo koje su temeljne odrednice koje provodimo u Gradu Vukovaru", rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako je gospodarstvo put održanja i opstanka Vukovara, kao i svake druge sredine, a upravo zahvaljujući promišljanju u tom smjeru, novčana sredstva u ovako velikom iznosu usmjerena su upravo ka vukovarskim poduzetnicima.

Tri su izvora poticaja od kojih je jedan upravo ovaj kojim Grad Vukovar s 2 milijuna kuna izravno potiče vukovarske poduzetnike. Drugi je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara koji  vukovarskim poduzetnicima na raspolaganje stavlja 4 milijuna kuna, dok će iz Intervencijskog plana grada Vukovara u gospodarstvo biti plasirano 7 milijuna kuna

Raspoloživa sredstva za realizaciju ovoga Programa iznosila su dva milijuna  kuna. Ukupno je zaprimljeno 138 zahtjeva, od kojih je odobreno 116 u ukupnom iznosu od 1.962.620,67 kuna, kazala je Marijana Grubišić pročelnica gradskoga odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za 2018.g. otvoren je krajem ožujka 2018. g., a zatvoren 31. listopada 2018.    

Pročitano 1024 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI