Ispiši ovu stranicu

Američkoga veleposlanika primio i gradonačelnik Vukovara

Izrazili želju za nastavkom dobre suradnje Izrazili želju za nastavkom dobre suradnje

Veleposlanika SAD-a u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Roberta Kohorsta primio je u svome uredu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Na sastanku je bilo riječi o aktualnoj situaciji u Vukovaru, a veleposlanik Kohorst posebno je istaknuo potrebu ekonomskoga razovoja u našem gradu.

-Kao veleposlanik SAD-a jedna od glavnih tema na koju sam fokusiran su gospodarske mogućnosti. Razgovarali smo o načinima na koji veleposlanstvo SAD-a može pomoći Gradu Vukovaru da razvije više radnih mjesta i poslova te postigne življu ekonomiju – istaknuo je Kohorst.

Suradnja Grada Vukovara i veleposlanstva SAD-a traje već godinama u različitim segmentima, uglavnom na području obrazovanja i kulture.

-Vrlo smo sretni zbog dugogodišnje suradnje i našeg partnerstva, a jedan od glavnih ciljeva je i da tu suradnju proširimo – poručio je Kohorst.

I gradonačelnik Penava naglasio je dobru dosadašnju suradnju s američkim veleposlanstvom.

-Dugi niz godina između veleposlanstva SAD-a u RH i Grada Vukovara traje ta dobra suradnja koja se odnosila i na gradsku knjižnicu, škole itd., a veleposlanik je ovaj posjet našem gradu iskoristio i kako bi posjetio dječji vrtić na Mitnici koji je obnovljen zahvaljujući sredstvima Vlade SAD-a. Razgovarali smo i o mogućnostima suradnje u području ekonomije, dotakli se dakako i Kolone sjećanja te ostalih pitanja koja su aktualna u Vukovaru. Bila mi je čast i zadovoljstvo biti domaćinom američkim prijateljima koji su se dosada iskazali na različite načine u pomoći Vukovaru - rekao je Penava izrazivši nadu u nastavak suradnje na životno važnim problemima kao što su jačanje gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta kroz otvotreno partnerstvo kakvo su i dosad veleposlanstvo SAD-a i Grad Vukovar imali. 

Pročitano 852 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar