NAJNOVIJE
Poziv volonterima

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u okviru programa Referentni centar Vukovar i projekta Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć, a kojega financira Ministarstvo pravosuđa, poziva osobe zainteresirane za volontiranje u toj udruzi kako bi stekli nova znanja i vještine.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 10:31)
Blagdan Tijelova obilježava se u četvrtak

U Hrvatskoj je blagdan Tijelova 2001. godine proglašen državnim praznikom i neradnim danom.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 10:07)
Mladi Vukovarci mogu se prijaviti za ljetni mirovni kamp na moru

U Splitu se od 15. do 27.srpnja ove godine održava ljetni mirovni kamp za mlade pod nazivom Mladi ujedinjeni u miru.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 09:57)
Najezda komaraca otežava svakodnevne aktivnosti

Suzbijanje komaraca za cilj ima sprečavanje pojave zaraznih bolesti, smanjenje kožnih problema te smetnji u svakodnevnom životu. Vodostaj Dunava je visok, imali smo prije nekoliko dana visoke temperature zraka, a potom i oluju pa je sve to uzrokovalo pravu najezdu komaraca u našem gradu koju nisu uspjela riješiti ni ponavljana adulticidna tretiranja odnosno zaprašivanja s tla.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 09:19)
Prvi festival Traminca u Iloku

Proteklog je vikenda u Iloku održan Prvi festival Traminca koji je ujedno i prvi takve vrste održan u Hrvatskoj.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 08:53)
U Županijskoj komori Vukovar održana radionica o uvođenju E- računa

HGK – Županijska komora Vukovar u suradnji s Financijskom agencijom (FINA) organizirala je edukaciju Elektroničko izdavanje računa.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 08:11)
S raznih natjecanja donijeli više od 50 nagrada

U školskoj 2018./2019. godini učenici Glazbene škole pri OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar osvojili su 16 prvih, 26 drugih 8 trećih nagrada na raznim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Zapažene su rezultate postigli na natjecanjima tambure, klavira, flaute, harmonike te suvremenoga plesa, a izvrsnost je pokazao i troglasni zbor glazbene škole osvojivši zlatnu nagradu te dvije posebne nagrade žirija – nagradu dirigentici za poseban umjetnički dojam te nagradu korepetitoru za klavirsku pratnju.

Nagrađene učenike i njihove mentore primili su u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Ivana Penava, njegova zamjenica Ivana Mujkić te pročelnik Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

-Škola je prije 20 godina započela rad s 50 učenika i troje profesora, a danas ju pohađa 210 učenika iz Vukovara i okolice, to je kapacitet kojeg trenutno možemo pokriti. U školi rade 22 profesora, a imamo odjele odjele klavira, violine, flaute, gitare, tamburice, harmonike kao i odjel suvremenoga plesa – istaknula je Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića.

Gradski su čelnici učenicima i mentorima čestitali na izvrsnim uspjesima postignutima ove godine, a zamjenica gradonačelnika Mujkić najavila i mogućnost financiranja rekostrukcije zgrade glazbene škole.

-Glazbena škola godinama postiže zapažene rezultate, radi se o mladim talentiranim ljiudima koji izdvajaju dio svog vremena, ulažu u sebe i promoviraju grad na nastupima i natjecanjima. U skladu s našim mogućnostima nastojimo podržavati njihove projekte, a jedan od najvažnijih im je rekonstrukcija zgrade škole. Kako je grad preuzeo ingerencije nad osnovnim školama, vjerujem da ćemo biti u mogućnosti financirati taj projekt i pružiti ovim učenicima i njihovim profesorima još bolje uvjete za rad – rekla je Mujkić.

Iz vukovarske glazbene škole najavljuju i pojačani angažman na stručnom usavršavanju predavača, ulaganje u nove i kvalitetne instrumente kao i međunarodnu suradnju na projektima. Također, najavljuju i održavanje glazbenih radionica u dječjim vrtićima kako bi se djeca zainteresirala za ritam i glazbu.

(Utorak, 18 Lipanj 2019 15:23)

Američkoga veleposlanika primio i gradonačelnik Vukovara

Izrazili želju za nastavkom dobre suradnje Izrazili želju za nastavkom dobre suradnje

Veleposlanika SAD-a u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Roberta Kohorsta primio je u svome uredu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Na sastanku je bilo riječi o aktualnoj situaciji u Vukovaru, a veleposlanik Kohorst posebno je istaknuo potrebu ekonomskoga razovoja u našem gradu.

-Kao veleposlanik SAD-a jedna od glavnih tema na koju sam fokusiran su gospodarske mogućnosti. Razgovarali smo o načinima na koji veleposlanstvo SAD-a može pomoći Gradu Vukovaru da razvije više radnih mjesta i poslova te postigne življu ekonomiju – istaknuo je Kohorst.

Suradnja Grada Vukovara i veleposlanstva SAD-a traje već godinama u različitim segmentima, uglavnom na području obrazovanja i kulture.

-Vrlo smo sretni zbog dugogodišnje suradnje i našeg partnerstva, a jedan od glavnih ciljeva je i da tu suradnju proširimo – poručio je Kohorst.

I gradonačelnik Penava naglasio je dobru dosadašnju suradnju s američkim veleposlanstvom.

-Dugi niz godina između veleposlanstva SAD-a u RH i Grada Vukovara traje ta dobra suradnja koja se odnosila i na gradsku knjižnicu, škole itd., a veleposlanik je ovaj posjet našem gradu iskoristio i kako bi posjetio dječji vrtić na Mitnici koji je obnovljen zahvaljujući sredstvima Vlade SAD-a. Razgovarali smo i o mogućnostima suradnje u području ekonomije, dotakli se dakako i Kolone sjećanja te ostalih pitanja koja su aktualna u Vukovaru. Bila mi je čast i zadovoljstvo biti domaćinom američkim prijateljima koji su se dosada iskazali na različite načine u pomoći Vukovaru - rekao je Penava izrazivši nadu u nastavak suradnje na životno važnim problemima kao što su jačanje gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta kroz otvotreno partnerstvo kakvo su i dosad veleposlanstvo SAD-a i Grad Vukovar imali. 

Pročitano 299 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija