Ispiši ovu stranicu

Vukovarska bolnica donacijom Konzuma dobila novi uređaj za videonistagmografiju

Novi će uređaj značajno pomoći dijagnostiku poremećaja ravnoteže Novi će uređaj značajno pomoći dijagnostiku poremećaja ravnoteže Foto: Marija Molnar

Ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr.Vesna Bosanac i zamjenik ravnateljice te rukovoditelj Poliklinike za otorinolaringologiju dr.Siniša Maslovara, primili su od predsjednika Uprave Konzuma Slavka Ledića donaciju uređaja za videonistagmografiju, pretragu koja se koristi u dijagnostici i liječenju vrtoglavica, vrijednog 230.945 kuna.

Sredstva za donaciju ostvarena su Konzumovim projektom Zdravoljupci pokrenutog u cilju osvješćivanja djece i mladih, ali i odraslih, o važnosti uravnotežene prehrane i redovite konzumacije voća i povrća.

-Poliklinika za otorinolaringologiju Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana jedan je od najpoznatijih centara za dijagnostiku i liječenje poremećaja ravnoteže na području Republike Hrvatske, u koji godišnje dolazi više od 700 pacijenata. Pritom više od 80 posto njih dolazi iz drugih županija, uključujući i one najudaljenije županije poput Dubrovačko-neretvanske ili Istarske, a ne samo Vukovarsko-srijemske. Zahvaljujući dr. Maslovari i cijelom njegovom timu naša je bolnica poznata i izvan Hrvatske po svojim postignućima na polju dijagnostike i posebice liječenja vrtoglavica metodama vestibularne rehabilitacije, a vjerujem da će im ovaj uređaj pomoći da granice u tome ponovno pomaknu - istaknula je ravnateljica Bosanac.

Da je ova donacija od ogromnog značaja za vukovarsku bolnicu, naglasio je i dr.Maslovara.

-Važna je i za bolnicu i za naše brojne pacijente jer njome dobivamo novi, suvremeno koncipirani i unaprijeđeni videonistagmografski uređaj bez kojega je teško zamisliti pouzdanu dijagnostiku poremećaja ravnoteže. Dosadašnji uređaj star je jedanaest godina, potpuno je dotrajao i često neispravan pa je bilo krajnje vrijeme da ga zamijenimo te smo stoga iznimno zahvalni Konzumu na njihovoj velikodušnoj donaciji - naglasio je dr.Maslovara.

Ledić je pak naglasio kako je društveno odgovorno djelovanje, osobito u lokalnim zajednicama u kojima Konzum posluje, uvijek u fokusu Konzumovog poslovanja, s osobitim naglaskom na pomoći najugroženijim skupinama društva.

-Drago mi je što će ova donacija dodatno osnažiti ulogu Poliklinike za otorinolaringologiju u pomoći i podršci pacijentima iz cijele Hrvatske te se nadam da ćemo i ubuduće imati još prilika doprinijeti radu vukovarske bolnice, koja je za sve nas simbol nepokolebljive snage i borbe – rekao je Ledić.

Također, predstavnici Konzuma su Odjelu pedijatrije vukovarske bolnice uručili i donaciju njihove serije igračaka Zdravoljupci.

Pročitano 1213 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar