Ispiši ovu stranicu

Završena sanacija Bosanske i Iločke ulice. Najavljena izgradnja novoga nadvožnjaka i kružnoga toka

Obilazak Bosanske ulice Obilazak Bosanske ulice Foto: R. Rac

U Vukovaru su završeni radovi na dvije novosanirane ulice. Riječ je o Bosanskoj ulici u prigradskom naselju Lipovači, te o Iločkoj ulici u gradskoj četvrti Mitnica.

Nastavak je to infrastrukturnih radova za koje je Grad Vukovar u ovoj godini osigurao oko osam milijuna kuna.

Novosanirane ulice obišao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa svojim suradnicima te je tom prilikom izjavio kako je ovo kontinuirani nastavak sanacije prometnica u Vukovaru, a kojima se nastoji poboljšati kvaliteta svih njegovih mještana.

- Izvođač radova u Bosanskoj ulici na Lipovači bila je tvrtka Komunalac, a vrijednost ugovorenih radova iznosila je gotovo 300.000 tisuća kuna s PDV-om.  Sanirana je prometnica dužine 210 metara s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređeno je temeljno tlo, izrađen je nosivi sloj od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala, postavljen je habajući sloja asfalta, postavljen je novi mješoviti sustav oborinske odvodnje te nova vertikalna i horizontalna prometna signalizacija - objasnio je gradonačelnik Penava.

Nakon obilaska Bosanske ulice u Lipovači, Penava sa suradnicima obišao je i završene radove u dva kraka Iločke ulice na Mitnici. Vrijednost radova iznosila je gotovo 565.000 kuna s PDV-om, a ukupna dužina oba sanirana kraka iznosi oko 310 metara.

- Baš poput Bosanske ulice u Lipovači i mještani Iločke ulice u gradskoj četvrti Mitnica završetkom radova dobili su u potpunosti saniranu prometnicu, sa zatvorenim sustavom oborinske odvodnje te vertikalnom i horizontalnom prometnom signalizacijom. Izvođač radova bila je vinkovačka tvrtka Cestorad s kojom Grad Vukovar ima izuzetno dobru i kvalitetnu suradnju - izjavio je Penava.

Penava je zaključio kako se upravo ovakvim infrastrukturnim projektima na području cijeloga grada Vukovarcima trude osigurati što kvalitetniji uvjeti života u svim gradskim četvrtima.

02 ILOČKA
Obilazak Iločke ulice

Novi nadvožnjak i kružni tok

Gradonačelnik je s ponosom konstatirao kako se infrastrukturni radovi na Priljevu, glavnoj prometnoj žili kucavici u Vukovaru intenzivnom dinamikom privode svome kraju, no najavio je i vrlo značajni infrastrukturni projekt koji bi se trebao realizirati u 2019. godini.

- Riječ je o izgradnji novoga nadvožnjaka na Priljevu odmah do postojećega, kako bi se uspjele izgraditi četiri prometne trake u punom profilu. Izgradnja novoga nadvožnjaka podrazumijeva i drugačije rješenje postojećega raskrižja kod skretanja za Luku Vukovar, gdje će biti izgrađen novi veliki kružni tok - najavio je Penava.

Na novi kružni tok izlazile bi četiri prometne trake iz smjera Priljeva, dvije prometne trake koje vode prema središtu grada, a s druge strane u kružni tok bi ulazile dvije prometne trake iz Županijske ulice te skretanje za Luku Vukovar.

- Realizacija ovoga značajnoga infrastrukturnoga projekta olakšala bi skretanje i uključivanje u promet velikih teretnih vozila koja idu ka vukovarskoj Luci ili iz nje polaze, samim time olakšao bi se promet na postojećem raskrižju jer ne bi dolazilo do zastoja u prometu, a i protočnost vozila bila bi veća - pojasnio je Penava, dodajući kako bi ovaj projekt trebao biti realiziran u 2019. godini.

Planirani i drugi značajni projekti

Pročelnik Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig rekao je kako se prilikom odabira oko sanacija prometnica uvijek vode željama i molbama Vukovaraca koje sve vrijeme osluškuju. Rekao je kako je ove godine osigurano oko 8 milijuna kuna za sanaciju prometnica i poboljšavanje cestovne infrastrukture u našemu gradu, a dogodine taj bi iznos trebao biti veći za dodatna dva milijuna kuna. Dakako, te brojke se, kako je rekao mogu još mijenjati ovisno o raznim natječajima i privlačenju financijskih sredstava iz drugih izvora.

- U skorašnjem planu nama je izgradnja spojne ceste između Ulice kralja Petra Krešimira IV i Ulice 12 redarstvenika, jer bi ta prometnica uvelike olakšala prometnu komunikaciju mještana gradske četvrti Borova naselja. Također, u planu nam je i cestovno povezati gradske četvrti Lužac i Budžak jer bi time stvorili alternativni prometni smjer kojim bi dodatno povezali Borovo naselje sa središtem grada, u slučaju kada se izvode radovi na Priljevu ili kada je ta cesta iz nekoga razloga zatvorena za promet - rekao je Čulig.

Pojasnio je kako su planirani i radovi u Ulici Ive Tijardovića u kojoj se nalaze vukovarska Vojarna 204. brigade, Memorijalni centar Domovinskoga rata Vukovar kao i dvije nove stambene zgrade koje su još u fazi izgradnje.  

Pročitano 1110 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac