NAJNOVIJE
Enna Vukovar – Marina Kaštela 3:0

Pobjedom nad Marinom Kaštelom, odbojkašice Enne Vukovar osigurale su prvo mjesto u Ligi za ostanak, odnosno pete su u Hrvatskoj. Bila je to lakša pobjeda od očekivanog gdje gošće niti u jednom trenutku nisu ozbiljnije priprijetile. Rezultat po setovima 25:17, 25:14 i 25:13.

Trenerica Enne Vukovar Ivana Đamarija zadovoljna je osvajanjem petog mjesta i igrom svojih odbojkašica a ovako uvjerljivu pobjedu nije očekivala. S druge strane trener Marine Kaštele Milorad Krunić vjeruje da u uzvratnoj utakmci može pobjediti Ennu Vukovar. U 9. kolu još će igrati Poreč i Brda.

U sljedećem kolu ponovno se sastaju Marina Kaštela i Enna Vukovar, te Brda i Poreč.

Poredak:

1.      Enna Vukovar  23

2.      Marina Kaštela 12

3.      Brda 10

4.      Poreč 6

(Nedjelja, 17 Veljača 2019 09:53)
Tko krade djeci igračke?

U Hrvatskome domu Vukovar premijerno je izvedena predstava Zmaj Heliot, a namijenjena je djeci.

(Petak, 15 Veljača 2019 19:02)
Stipendije dobila 142 studenta i učenika

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je u Ružičkinoj kući u Vukovaru ugovore studentima i učenicima koji su ove akademske i školske godine dobili gradske stipendije.

Nakon provedenoga natječaja 142 studenta i učenika ostvarili su pravo na stipendije.

Studenti deficitarnih zanimanja, njih 33, primat će deset mjeseci po tisuću kuna, ostali studenti po 800 ili 500 kuna dok učenici imaju pravo na 400 kuna mjesečno.

Za to je iz gradskoga proračuna namijenjeno 1,6 milijuna kuna te prikupljeno donacijama 276.500 kuna.

No, zbog zahtjevnijih uvjeta na javni se poziv nije prijavio dovoljan broj studenta, javilo se njih 170, tako da će uskoro biti raspisan novi poziv.

Na uručivanju ugovora bili su i gradonačelnikovi zamjenici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček.

(Petak, 15 Veljača 2019 18:37)
Kitteens u Vukovaru

Počinja prva u nizu radionica iz projekta Kitteens – poticanja djevojaka uzrasta od 14 do 21-e godine za tehničke smjerove IT sektora.

(Petak, 15 Veljača 2019 13:05)
Žene vole pametne muškarce

Valentinovo je u Gradskoj knjižnici Vukovar proslavljeno predstavljanjem zbirke priča i humoreski Žene vole pametne muškarce autora Zlatka Erjavca.

(Petak, 15 Veljača 2019 12:49)
Željka Miljković i Nataša Dermiček pozvane u reprezentaciju

Glavni grad Slovenije Ljubljana, od 7. do 10.ožujka, bit će domaćin međunarodnog turnira u dizanju utega u ženskoj konkurenciji pod nazivom XI. WOMEN WEIGHTLIFTING GRAND PRIX 2019. a koji je u službenom Kalendaru natjecanja Europske i svjetske federacije a na koji su prijave dostavili natjecatelji iz 19 zemalja Europe i svijeta.Na ovom prestižnom nadmetanju dizačica utega i Klub dizača utega „Vukovar“ imat će svoje predstavnice.

Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke Reprezentacije, Hrvatsku će predstavljati šest natjecateljki a po prvi puta u dresu s državnim grbom, nastupit će Vukovarke, Željka Miljković u kategoriji do 40 kg u „Kids“ skupini natjecateljki do 12 godina i Nataša Dermiček u kategoriji do 45 kg u „Girl“ skupini natjecateljki do 14 godina, koje će put Slovenije u pratnji svojih trenera Davora Horvata i Milana Kordića.

Novo je to priznanje za KDU „Vukovar“, koji će uz već standardne članice Reprezentacije Hermanu Dermiček i Anu Crnjac imati još dvije mlade reprezentativke.

„Od nastupa naših članica, očekuje se da u Ljubljani dostojno predstave svoj klub, svoj grad Vukovar i Republiku Hrvatsku a s obzirom da se radi o djeci u čijim je nastupima u toj dobi primaran talent, koji neosporno imaju, nije isključen visok plasman naših mladih reprezentativki“ – rekao je predsjednik Kluba dizača utega Vukovar Milan Kordić

(Petak, 15 Veljača 2019 10:20)
Ljubav i poštivanje temelj su dugovječnoga braka

U hotelu Lav okupili su se bračni parovi iz Vukovara koji imaju više od 50 godina braka, a druženju i svečanom objedu odazvalo se njih 59.

(Četvrtak, 14 Veljača 2019 14:42)

Predstavljen program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Predstavljanje programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2018. Predstavljanje programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2018. Foto: R. Rac

Povodom nadolazećega obilježavanja „Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2018. godine", gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima održao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio ovogodišnji program 27. godišnjice sloma herojske obrane Vukovara u Domovinskome ratu.

- Grad Vukovar je organizator središnjega događaja, a tradicionalno ga u tome prate i podržavaju udruge proistekle iz Domovinskoga rata, javne ustanove te gradske tvrtke koje djeluju Vukovaru. Odbor za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., odlučio je da se i ove godine obljetnica održi pod sloganom „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta" - rekao je Penava.

Istaknuo je kako je središnji događaj 18. studenog, Kolona sjećanja kojom se odaje počast svim žrtvama Vukovara za Domovinu, koja iz Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana prolazi Županijskom ulicom, potom središtem grada preko mosta Jean Michel-Nicolier te se nastavlja Radićevom i Ulicom bana Josipa Jelačića sve do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata.

Veličina djela koje su isklesali hrvatski branitelji u Vukovaru živi i danas

- Ove godine 18. studenoga pada na nedjelju, pa upravo stoga očekujemo veliki broj građana iz cijele Hrvatske i inozemstva koji će se doći pokloniti žrtvi Vukovara - rekao je Penava, podsjetivši kako za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovar Grad Vukovar, kao organizator, nikada ne šalje posebne pozivnice jer smatraju kako su za 18. studeni svi građani Republike Hrvatske koji je doživljavaju svojom domovinom dužni doći u Vukovar.

U izjavi novinarima, Penava je naglasio da je Vukovar otvoren svim hrvatskim građanima i svima onima koji cijene i vole Hrvatsku.

- U Vukovar će toga dana doći hrvatski domoljubi, prijatelji i svi oni koji svojim dolaskom žele postati dio Vukovara i pokloniti se svim velikanima koji su dali svoj doprinos u Domovinskom ratu. Pozivam na dostojanstvo i zajedništvo koje smo pokazali proteklih godina te da se u miru, s mislima na velikane iz 1991. godine okupimo i na taj način pokažemo da i dvadeset sedam godina nakon nemilih događaja veličina djela koje su isklesali hrvatski branitelji u Vukovaru živi i danas - poručio je gradonačelnik Vukovara.

Krenite na vrijeme

Također, ovom je prilikom Penava pozvao sve građane da u Vukovar krenu na vrijeme kako bi izbjegli prometne gužve koje bi mogle nastati zbog očekivano velikoga broja građana koji bi došli odati počast žrtvi Vukovara 1991. godine.

- Gradska uprava u suradnji s MUP-om učinit će sve što može kako bi osigurali što veću protočnost prometnica, međutim, moguće su gužve na prometnicama uslijed dolaska velikoga broja ljudi. Stoga molim sve građane neka krenu nekoliko sati ranije kako bi u Vukovar stigli na vrijeme - rekao je Penava.

Gradonačelnik je novinare informirao kako je prije par dana održao i sastanak s vukovarskim ugostiteljima, na koje je apelirao, kao i na sve građane, da se u ovim danima suzdrže od bilokakvih proslava i pjesama, jer ovo nisu dani koji se slave, već je riječ o danima tuge i bola s kojima se s dužnim pijetetom odaje počast za heroje koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske države.

Penava je izvijestio i kako ove godine neće biti organiziranoga prijevoza građana gradskim autobusima na povratku od Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata prema središtu grada, zbog očekivanoga velikoga broja posjetitelja. Dodao je kako će on biti reguliran na drugačiji način isto kao i prijevoz od Vukovarske gospodarske zone do središta grada. Rekao je kako će građani o tome biti na vrijeme naknadno obaviješteni.

Okupljanje na Gradskom stadionu

Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić rekao je kako će i ove godine Kolonu sjećanja predvoditi hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja grada Vukovara.

- Pozivam sve hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, posebice one koji nisu iz Vukovara da se 18. studenoga od 8 sati okupe na Gradskom stadionu u Vukovaru, gdje ćemo im poslužiti okrjepu, a odakle ćemo organizirano krenuti ka OŽB Vukovar i bolnici hrvatskih veterana, kako bi lakše u grupi prošli kroz sigurnosne i redarske službe koje će osiguravati ovaj skup - poručio je Josić.

Lidija Subotić, viša stručna suradnica za odnose s javnošću Upravnoga odjela za opće poslove i Ured gradonačelnika Grada Vukovara novinarima je prezentirala cjelokupni program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2018. posebno stavljajući naglasak na središnje obilježavanje 18. studenoga, te dan kasnije 19. studenog kada se odaje počast žrtvama Borova naselja za Domovinu, a 20. studenoga se s pijetetom sjećamo žrtava srpskih koncentracijskih logora i žrtava masovne grobnice na Ovčari.

Pročitano 527 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija