NAJNOVIJE
Na Gradskome vijeću donesene odluke o izmjenama i dopunama Proračuna te osnivanju d.o.o. - Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva d.o.o.

S 15 glasova za i 3 protiv na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Vukovara za 2018. godinu.

(Utorak, 18 Prosinac 2018 15:33)
Žestoki aktualni sat posljednje sjednice Gradskoga vijeća u ovoj godini

Iako se očekivalo kako će posljednja sjednica Gradskoga vijeća u ovoj godini proteći u blagdanskome ozračju, aktualni sat gradonačelnika protekle sjednice gradskoga vijeća bio gotovo najžešći do sada.

(Utorak, 18 Prosinac 2018 15:24)
Nadbiskup Hranić pozvao obitelji na udomljavanje djece

Svoju ovogodišnju božićnu pastirsku poruku nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić u cijelosti je u ponedjeljak posvetio važnosti udomljavanja, odnosno posvajanja djece, ističući kako hrvatsko društvo ne smije dopustiti da ijedno dijete ostane uskraćeno za toplinu doma zbog nedostatnog broja udomitelja. 

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 18:32)
U muzej stiglo 470 knjiga iz Zagreba

Predstavnici Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba predali su ravnateljici Gradskoga muzeja Vukovar Ruži Marić donaciju 470 knjiga za knjižnicu Gradskog muzeja Vukovar.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 15:24)
Župan Galić s novinarima na tradiocinalnom blagdanskome domjenku

Vukovarsko-srijemski župan  Božo Galić, ugostio je direktore, urednike i novinare medijskih kuća s područja Vukovarsko-srijemske županije na već tradicionalnome prijemu u povodu božićno-novogodišnjih blagdana.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 14:57)
Obilježena peta godišnjica smrti ratnog načelnika Policijske uprave Vukovar 91. Stipe Poleta

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata počast načelniku Policijske uprave Vukovar 91. Stipi Poletu odali su članovi obitelji, izaslanstvo Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije, odnosno dožupan Damir Barna, Grada Vukovara i Savjeta za branitelje gradonačlnika Grada Vukovara na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom te izaslanstvo PU vukovarsko-srijemske. 

 

Stipe Pole vijenci 18

 

Mate Dudić, zamjenik predsjednika Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar podsjetio je kako je Pole bio hrabar i skroman čovjek koji je uvijek brinuo o svojim suborcima.
-Sjećamo ga se kao hrabrog i skromnog čovjeka koji je uvijek brinuo o svojim suborcima. Kao ratni načelnik policije uz ispomoć policije iz više policijskih uprava i dragovoljaca Vukovara i drugih gradova lijepe naše , među prvima je organizirano i profesionalno postavio vojnu obranu Grada. Surađivao je s poginulim general bojnikom g. Blagom Zadrom, povjerenikom Vlade RH g. Marinom Vidićem – Bilim a potom i zapovjednicima 204 vukovarske brigade HV, gospodom  Milom Dedakovićem - Jastrebom i Brankom Borkovićem - mladim Jastrebom . Posebno je  surađivao s bolničkim timom na čelu sa ravnateljicom Opće bolnice Vukovar dr. Vesnom Bosanac, kao i  civilnom zaštitom i drugim organiziranim asocijacijama koje su sudjelovale u obrani Grada.

Molitvu je izgovorio gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić, a potom je u crkvi svetih Filipa i Jakova služena sveta misa.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 13:58)
Mario Zovko pobjednik je pojedinačnog brzopoteznog prvenstva VSŽ u šahu

U Sotinu je proteklog vikenda održano pojedinačno brzopotezno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u šahu. Pojedinačni turnir odigran je u 11 kola s tempom igre 3 minute po igraču uz dodatak 2 sekunde po odigranom potezu.

Nakon 11 kola prvo mjesto je zauzeo član ŠK „Vukovar '91“, Mario Zovko s 9 osvojenih bodova (7 pobjeda i 4 neriješena rezultata). Drugo mjesto osvojio je član ŠK „Vinkovci“, Esad Gorić s 8,5 bodova, koliko je osvojio i trećeplasirani Josip Stočko.

Od šahista ŠK „Vukovar '91“ još su nastupili Ilija Mutapčić, koji je s 5,5 bodova zauzeo 15. mjesto, Ivan Luketić s osvojenih 5 bodova i Franjo Mrgan koji je osvojio 4,5 boda.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 13:10)

Povodom blagdana Svih svetih izaslanstvo Grada Vukovara položilo vijence i upalilo svijeće

Polaganje vijenca i paljenje svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata Polaganje vijenca i paljenje svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata Foto: Valerija Lozančić

Povodom  Dana Svih svetih i Dušnoga dana izaslanstvo Grada Vukovara tradicionalno je položilo vijence i upalilo svijeće na gradskim grobljima i spomen obilježjima.


U spomen na sve u Domovinskome ratu poginule branitelje i civile te mrtve građane izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom i  predsjednikom Gradskoga vijeća Tomislavom Šotom  prvo je vijenac položilo i svijeću upalilo podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata.

Gradonačelnik Penava podsjetio je kako je studeni poseban za sve Vukovarce koji se prisjećaju svojih poginulih i umrlih.

-Već tradicionalno sukladno našoj vjeri, kulturi i tradiciji obilježavamo blagdan Svih svetih, dane koji donose jednu posebnu težinu u atmosferi grada Vukovara, mada ona počinje već sredinom rujna… Studeni je posebno težak, ali na ovome mjestu ipak pronalazimo neki mir i spokoj, palimo svijeće i polažemo cvijeće na grobovima ili bar kod centralnih križeva za one za koje ne znamo gdje su skončali. Moramo uložiti dodatan napor kako bismo u maksimalno mogućoj mjeri otkrili gdje su ta mjesta iako smo svjesni da nećemo pronaći i posljednjeg Vukovarca, a još tragamo za njih nešto manje od 300. Ovakva mjesta i obilježavanja na centralnim križevima pružaju nam spokoj i bude nadu  da će duše poginulih pronaći svoj mir u zagrobnom životu, naglasio je gradonačelnik Penava.

Molitvu za sve ubijene, poginule, i umrle kao i za mir i napredak našega grada i Domovine predvodio je gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

-Ovi dani, a osobito svetkovina Svih svetih, Dušni dan i ovaj naš hod prema 18. studenome zapravo je vrijeme pijeteta,vrijeme kada se sa uzvišenošću i svečanošću u srcu želimo prisjetiti svih tih  dobrih, plemenitih i hrabrih ljudi koji su sada zasigurno u nebeskom Jeruzalemu, nebeskome gradu. Pogled i sjećanje na njih, njihove geste i hrabre podvige koje su učinili za nas i našu slobodu nama su i danas jedno veliko značenje i ohrabrenje. U njima gledamo nešto sveto i uzvišeno. I utoliko i nama to postaje poticaj na ljepši i bolji život, da budemo bolji ljudi, dobri i u ljubavi jedni prema drugima, rekao je fra Ivica Jagodić.

Izaslanstvo Grada Vukovara položilo je vijence i upalilo svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, podno Spomen obilježja „Ovčara“ te na Novom groblju „Dubrava“ , Starom katoličkom groblju i grobljima u Sotinu i Lipovači.

Pročitano 166 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija