NAJNOVIJE
Žestoki aktualni sat posljednje sjednice Gradskoga vijeća u ovoj godini

Iako se očekivalo kako će posljednja sjednica Gradskoga vijeća u ovoj godini proteći u blagdanskome ozračju, aktualni sat gradonačelnika protekle sjednice gradskoga vijeća bio gotovo najžešći do sada.

(Utorak, 18 Prosinac 2018 15:24)
Nadbiskup Hranić pozvao obitelji na udomljavanje djece

Svoju ovogodišnju božićnu pastirsku poruku nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić u cijelosti je u ponedjeljak posvetio važnosti udomljavanja, odnosno posvajanja djece, ističući kako hrvatsko društvo ne smije dopustiti da ijedno dijete ostane uskraćeno za toplinu doma zbog nedostatnog broja udomitelja. 

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 18:32)
U muzej stiglo 470 knjiga iz Zagreba

Predstavnici Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba predali su ravnateljici Gradskoga muzeja Vukovar Ruži Marić donaciju 470 knjiga za knjižnicu Gradskog muzeja Vukovar.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 15:24)
Župan Galić s novinarima na tradiocinalnom blagdanskome domjenku

Vukovarsko-srijemski župan  Božo Galić, ugostio je direktore, urednike i novinare medijskih kuća s područja Vukovarsko-srijemske županije na već tradicionalnome prijemu u povodu božićno-novogodišnjih blagdana.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 14:57)
Obilježena peta godišnjica smrti ratnog načelnika Policijske uprave Vukovar 91. Stipe Poleta

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata počast načelniku Policijske uprave Vukovar 91. Stipi Poletu odali su članovi obitelji, izaslanstvo Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije, odnosno dožupan Damir Barna, Grada Vukovara i Savjeta za branitelje gradonačlnika Grada Vukovara na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom te izaslanstvo PU vukovarsko-srijemske. 

 

Stipe Pole vijenci 18

 

Mate Dudić, zamjenik predsjednika Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar podsjetio je kako je Pole bio hrabar i skroman čovjek koji je uvijek brinuo o svojim suborcima.
-Sjećamo ga se kao hrabrog i skromnog čovjeka koji je uvijek brinuo o svojim suborcima. Kao ratni načelnik policije uz ispomoć policije iz više policijskih uprava i dragovoljaca Vukovara i drugih gradova lijepe naše , među prvima je organizirano i profesionalno postavio vojnu obranu Grada. Surađivao je s poginulim general bojnikom g. Blagom Zadrom, povjerenikom Vlade RH g. Marinom Vidićem – Bilim a potom i zapovjednicima 204 vukovarske brigade HV, gospodom  Milom Dedakovićem - Jastrebom i Brankom Borkovićem - mladim Jastrebom . Posebno je  surađivao s bolničkim timom na čelu sa ravnateljicom Opće bolnice Vukovar dr. Vesnom Bosanac, kao i  civilnom zaštitom i drugim organiziranim asocijacijama koje su sudjelovale u obrani Grada.

Molitvu je izgovorio gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić, a potom je u crkvi svetih Filipa i Jakova služena sveta misa.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 13:58)
Mario Zovko pobjednik je pojedinačnog brzopoteznog prvenstva VSŽ u šahu

U Sotinu je proteklog vikenda održano pojedinačno brzopotezno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u šahu. Pojedinačni turnir odigran je u 11 kola s tempom igre 3 minute po igraču uz dodatak 2 sekunde po odigranom potezu.

Nakon 11 kola prvo mjesto je zauzeo član ŠK „Vukovar '91“, Mario Zovko s 9 osvojenih bodova (7 pobjeda i 4 neriješena rezultata). Drugo mjesto osvojio je član ŠK „Vinkovci“, Esad Gorić s 8,5 bodova, koliko je osvojio i trećeplasirani Josip Stočko.

Od šahista ŠK „Vukovar '91“ još su nastupili Ilija Mutapčić, koji je s 5,5 bodova zauzeo 15. mjesto, Ivan Luketić s osvojenih 5 bodova i Franjo Mrgan koji je osvojio 4,5 boda.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 13:10)
Vukovarke druge na Kupu Republike Hrvatske

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza u Vukovaru je u organizaciji Kluba dizača utega „Vukovar“, održano posljednje službeno natjecanje dizača utega u ovoj godini, Kup Republike Hrvatske pod nazivom „Ivan Helman“. U čast bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Hrvatskog dizačkog saveza.

Kako su se članovi Kluba dizača utega „Vukovar“ već više puta iskazali dobrom organizacijom kako domaćih tako i međunarodnih natjecanja, nije bilo sumnje, da će i ovo proteći u dobroj organizaciji i na zadovoljstvo svih sudionika ovogodišnjeg Kupa. Na Kupu Republike Hrvatske, nastupili su gotovo svi hrvatski klubovi osim ŠDK „Solin“ i DK „Kvarner“ iz Rijeke a pretpostavlja se da su uzrok nedolaska u Vukovar, loši vremenski uvjeti.

Lijep ambijent Sportske dvorane, pružio je izvanredne uvjete za natjecanje a novi adekvatan prostor u kojem klub odnedavno djeluje, pružio je optimalne uvjete za pripremu natjecatelja za nastup. Nakon osvojene titule ekipnih seniorskih prvakinja Hrvatske u svibnju, s pravom se očekivao dobar plasman i u Kupu Hrvatske, što su djevojke i potvrdile osvajanjem pehara za drugo mjesto, iza pobjedničke ekipe DK „Metalac“ iz Zagreba a ispred trećeplasirane ekipe KDU „Rječina“ iz Dražica.

 U muškom dijelu natjecanja najuspješniji su bili članovi KDU „Kaštela“ , ispred KDU „Osijek“ i KDU „Split-Matadure“, dok je KDU „Vukovar“ osvojio peto mjesto. Cjelodnevno natjecanje najboljih hrvatskih dizača utega u Vukovaru „pratili su“ i predstavnici Hrvatskog zavoda za toksikologiju, koji su uzorkovali odabrane natjecatelje za doping kontrolu, a hoće li netko biti pozitivan znat će se nakon analize uzoraka. Uz pehare i medalje koje je za najuspješnije osigurao Hrvatski dizački savez, domaćin je sve natjecatelje nagradio zahvalnicama i djevojke ružom.

Za KDU „Vukovar“ su nastupili: Nataša Dermiček sa 30+35=65 kg, Željka Miljković sa 32+40=72 kg, Barbara Topolovec sa 35+45=80 kg, Hermana Dermiček sa 65+80=145 kg i Ana Crnjac sa 65+75=140 kg. David Miljković s 25+30=55 kg, Stjepan Topolovec s 40+50=90 kg, David Todorović s 48+60=108 kg. i Nikola Todorović sa 70+83=153 kg.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 11:19)

U Hrvatskom domu Vukovar otvorena izložba radova za idejno arhitektonsko rješenje Ekonomske škole Vukovar

U Hrvatskom domu Vukovar otvorena izložba radova za idejno arhitektonsko rješenje Ekonomske škole Vukovar Foto: Valerija Lozančić

Grad Vukovar u suradnji sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Građevinski fakultet Osijek proveo je javni natječaj za idejno arhitektonsko rješenje nove zgrade Ekonomske škole Vukovar  s pripadajućom sportskom dvoranom i vanjskim uređenjem  sa sportskim igralištima. 

Na natječaj je prispjelo 30 radova, a Ocjenjivački sud kojim je predsjedao arhitekt Goran Rako jednoglasno je najboljim proglasio rad tima Kontra, odnosno autora Mirjane Lozanovske i Silvije Shaleve iz Makedonije, Erika Juriševića iz Slovenije i Nine Pahović iz Hrvatske.

-Nevjerojatno je da smo imali čak 30 dobrih radova, ali ovaj nas je rad oduševio svojom jednostavnošću načina rješavanja problema. Ovaj se projekt može lako i brzo pretvoriti u realizirani objekt, s njim sigurno neće biti problema, rekao je Rako.

Erik Jurišević iz pobjedničkog tima  rekao je kako im se projekt jako sviđao  pa su imali veliku želju i motivaciju napraviti ga što je bolje moguće.
-Najviše nam se svidjela glavna ideja vanjskog prostora, imali smo viziju inije je bilo teško realizirati, rekao je Jurišević.

Projekt izgradnje Ekonomske škole Vukovar dio je Intervencijskog plana grada Vukovara koji se realizira kroz Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, a kojeg provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Izgradnja nove škole omogućit će stvaranje vodeće strukovne škole u regiji koja pruža obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje u novim, modernim i suvremeno opremljenim prostorima primjerenim i obrazovanju odraslih koje će se odvijati u izvannastavnome vremenu.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo izgradnjom nove škole.
-Najvažnije je da će grad Vukovar i njegovi sugrađani dobiti jednu novu, modernu zgradu Ekonomske škole smještenu gotovo u samom središtu grada. Time će središte grada živnuti, a djeca će brže i sigurnije stići u školu s obzirom da lokacija sadašnje Ekonomske škole ne zadovoljava niti lokacijski niti sigurnosno jer je smještena između dvije velike prometnice. Vjerujem da će škola biti otvorena do 2022. ili 2023. godine., rekao je zamjenik Pavliček.

Vrijednost projekta je 2.700.000 kuna, od čega je EU financiranje 2.271.200 kuna, a učešće Grada Vukovara 428.800 kuna. Rok završetka radova je travanj 2019. godine.

Izložba svih natječajnih radova u Hrvatskom domu Vukovar bit će postavljena do 6. studenog.

Pročitano 393 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija