NAJNOVIJE
Uskrsni doručak za korisnike Doma za starije i nemoćne

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je s članovima Udruge „Sv. Bono“ i Udruge Hrvatska žena Vukovar korisnike Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar kako bi ih povodom blagdana Uskrsa darivali uskrsnim doručkom i pisanicama.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 10:21)
Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan

Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi središnji događaj kršćanstva - Kristovo uskrsnuće od mrtvih.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 07:49)
Mladež HDZ-a grada Vukovara povodom Uskrsa tradicionalno dijelila pisanice

Povodom blagdana Uskrsa Mladež HDZ-a grada Vukovara i ove je godine u središtu grada, na Strossmayerovom šetalištu, dijelila građanima pisanice.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:27)
Povodom blagdana Uskrsa članovi vukovarskog HKS-a dijelili pisanice

Svojim sugrađanima povodom blagdana Uskrsa pisanice su u središtu grada dijelili  članovi  Hrvatske Konzervativne Stranke (HKS-a) Vukovar.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:20)
Kršćani slave Veliku subotu

Velika subota slavi se u dan prije Uskrsa, a zajedno s Velikim četvrtkom i Velikim petkom čini Vazmeno trodnevlje.

(Subota, 20 Travanj 2019 09:35)
Veliki je petak

Veliki petak je spomendan Isusove muke i smrti.

(Petak, 19 Travanj 2019 14:00)
Moliški Hrvati posjetili Vukovar

U Gradskoj vijećnici u Vukovaru gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima primio je skupinu Hrvata iz Italije koja je došla u posjet Vukovaru.

(Petak, 19 Travanj 2019 13:33)

U Hrvatskom domu Vukovar otvorena izložba radova za idejno arhitektonsko rješenje Ekonomske škole Vukovar

U Hrvatskom domu Vukovar otvorena izložba radova za idejno arhitektonsko rješenje Ekonomske škole Vukovar Foto: Valerija Lozančić

Grad Vukovar u suradnji sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Građevinski fakultet Osijek proveo je javni natječaj za idejno arhitektonsko rješenje nove zgrade Ekonomske škole Vukovar  s pripadajućom sportskom dvoranom i vanjskim uređenjem  sa sportskim igralištima. 

Na natječaj je prispjelo 30 radova, a Ocjenjivački sud kojim je predsjedao arhitekt Goran Rako jednoglasno je najboljim proglasio rad tima Kontra, odnosno autora Mirjane Lozanovske i Silvije Shaleve iz Makedonije, Erika Juriševića iz Slovenije i Nine Pahović iz Hrvatske.

-Nevjerojatno je da smo imali čak 30 dobrih radova, ali ovaj nas je rad oduševio svojom jednostavnošću načina rješavanja problema. Ovaj se projekt može lako i brzo pretvoriti u realizirani objekt, s njim sigurno neće biti problema, rekao je Rako.

Erik Jurišević iz pobjedničkog tima  rekao je kako im se projekt jako sviđao  pa su imali veliku želju i motivaciju napraviti ga što je bolje moguće.
-Najviše nam se svidjela glavna ideja vanjskog prostora, imali smo viziju inije je bilo teško realizirati, rekao je Jurišević.

Projekt izgradnje Ekonomske škole Vukovar dio je Intervencijskog plana grada Vukovara koji se realizira kroz Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, a kojeg provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Izgradnja nove škole omogućit će stvaranje vodeće strukovne škole u regiji koja pruža obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje u novim, modernim i suvremeno opremljenim prostorima primjerenim i obrazovanju odraslih koje će se odvijati u izvannastavnome vremenu.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo izgradnjom nove škole.
-Najvažnije je da će grad Vukovar i njegovi sugrađani dobiti jednu novu, modernu zgradu Ekonomske škole smještenu gotovo u samom središtu grada. Time će središte grada živnuti, a djeca će brže i sigurnije stići u školu s obzirom da lokacija sadašnje Ekonomske škole ne zadovoljava niti lokacijski niti sigurnosno jer je smještena između dvije velike prometnice. Vjerujem da će škola biti otvorena do 2022. ili 2023. godine., rekao je zamjenik Pavliček.

Vrijednost projekta je 2.700.000 kuna, od čega je EU financiranje 2.271.200 kuna, a učešće Grada Vukovara 428.800 kuna. Rok završetka radova je travanj 2019. godine.

Izložba svih natječajnih radova u Hrvatskom domu Vukovar bit će postavljena do 6. studenog.

Pročitano 519 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija