NAJNOVIJE
Predstavljena zbirka pjesama Doba bršljana

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je zbirka poezije Doba bršljana autora Davora Ivankovca.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 18:56)
Zašto vojnici napadaju gradove?

U okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine Institut Ivo Pilar organizirao je tradicionalni 21. po redu znanstveno stručni skup "Vukovar 91. - dvadeset i sedma godina poslije".

(Srijeda, 14 Studeni 2018 16:11)
Prigodni poštanski žig uz Dan sjećanja na žrtvu vukovara i Škabrnje

Na inicijativu vrbovečkog filatelista i tajnika zagrebačkog Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije Stjepana Zdenka Brezarića, Hrvatski časnički zbor Vrbovec inicirao je uporabu prigodnog poštanskog žiga u subotu 17.11.2108. u poštanskom uredu 10340 Vrbovec kojim se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 13:56)
Gradska knjižnica Vukovar osvojila prvo mjesto

Gradska knjižnica Vukovar osvojila je prvo mjesto na natječaju Baština na mreži Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 12:15)
Otvorenjem izložbe Logoraši počeo Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U Hrvatskom domu Vukovar sinoć je u  organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Dokumentacijsko informacijskog središta  otvorena izložba pod nazivom „Logoraši" koja skulpturom tematizira logoraše srbijanskih koncentracijskih logora.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 11:08)
U prometnoj nesreći u Petrovcima smrtno stradao 42-godišnji muškarac

Muškarac 42-godišnjak iz Petrovaca, smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19,15 minuta u Petrovcima.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 09:54)
Otvorena izložba slika Vlastimira Lončara

U Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je izložba slika Vlastimira Lončara nazvana Vukovarski crni dani.

(Utorak, 13 Studeni 2018 19:12)

U Hrvatskom domu Vukovar otvorena izložba radova za idejno arhitektonsko rješenje Ekonomske škole Vukovar

U Hrvatskom domu Vukovar otvorena izložba radova za idejno arhitektonsko rješenje Ekonomske škole Vukovar Foto: Valerija Lozančić

Grad Vukovar u suradnji sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Građevinski fakultet Osijek proveo je javni natječaj za idejno arhitektonsko rješenje nove zgrade Ekonomske škole Vukovar  s pripadajućom sportskom dvoranom i vanjskim uređenjem  sa sportskim igralištima. 

Na natječaj je prispjelo 30 radova, a Ocjenjivački sud kojim je predsjedao arhitekt Goran Rako jednoglasno je najboljim proglasio rad tima Kontra, odnosno autora Mirjane Lozanovske i Silvije Shaleve iz Makedonije, Erika Juriševića iz Slovenije i Nine Pahović iz Hrvatske.

-Nevjerojatno je da smo imali čak 30 dobrih radova, ali ovaj nas je rad oduševio svojom jednostavnošću načina rješavanja problema. Ovaj se projekt može lako i brzo pretvoriti u realizirani objekt, s njim sigurno neće biti problema, rekao je Rako.

Erik Jurišević iz pobjedničkog tima  rekao je kako im se projekt jako sviđao  pa su imali veliku želju i motivaciju napraviti ga što je bolje moguće.
-Najviše nam se svidjela glavna ideja vanjskog prostora, imali smo viziju inije je bilo teško realizirati, rekao je Jurišević.

Projekt izgradnje Ekonomske škole Vukovar dio je Intervencijskog plana grada Vukovara koji se realizira kroz Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, a kojeg provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Izgradnja nove škole omogućit će stvaranje vodeće strukovne škole u regiji koja pruža obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje u novim, modernim i suvremeno opremljenim prostorima primjerenim i obrazovanju odraslih koje će se odvijati u izvannastavnome vremenu.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo izgradnjom nove škole.
-Najvažnije je da će grad Vukovar i njegovi sugrađani dobiti jednu novu, modernu zgradu Ekonomske škole smještenu gotovo u samom središtu grada. Time će središte grada živnuti, a djeca će brže i sigurnije stići u školu s obzirom da lokacija sadašnje Ekonomske škole ne zadovoljava niti lokacijski niti sigurnosno jer je smještena između dvije velike prometnice. Vjerujem da će škola biti otvorena do 2022. ili 2023. godine., rekao je zamjenik Pavliček.

Vrijednost projekta je 2.700.000 kuna, od čega je EU financiranje 2.271.200 kuna, a učešće Grada Vukovara 428.800 kuna. Rok završetka radova je travanj 2019. godine.

Izložba svih natječajnih radova u Hrvatskom domu Vukovar bit će postavljena do 6. studenog.

Pročitano 286 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija