NAJNOVIJE
Predstavljena zbirka pjesama Doba bršljana

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je zbirka poezije Doba bršljana autora Davora Ivankovca.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 18:56)
Zašto vojnici napadaju gradove?

U okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine Institut Ivo Pilar organizirao je tradicionalni 21. po redu znanstveno stručni skup "Vukovar 91. - dvadeset i sedma godina poslije".

(Srijeda, 14 Studeni 2018 16:11)
Prigodni poštanski žig uz Dan sjećanja na žrtvu vukovara i Škabrnje

Na inicijativu vrbovečkog filatelista i tajnika zagrebačkog Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije Stjepana Zdenka Brezarića, Hrvatski časnički zbor Vrbovec inicirao je uporabu prigodnog poštanskog žiga u subotu 17.11.2108. u poštanskom uredu 10340 Vrbovec kojim se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 13:56)
Gradska knjižnica Vukovar osvojila prvo mjesto

Gradska knjižnica Vukovar osvojila je prvo mjesto na natječaju Baština na mreži Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 12:15)
Otvorenjem izložbe Logoraši počeo Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U Hrvatskom domu Vukovar sinoć je u  organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Dokumentacijsko informacijskog središta  otvorena izložba pod nazivom „Logoraši" koja skulpturom tematizira logoraše srbijanskih koncentracijskih logora.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 11:08)
U prometnoj nesreći u Petrovcima smrtno stradao 42-godišnji muškarac

Muškarac 42-godišnjak iz Petrovaca, smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19,15 minuta u Petrovcima.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 09:54)
Otvorena izložba slika Vlastimira Lončara

U Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je izložba slika Vlastimira Lončara nazvana Vukovarski crni dani.

(Utorak, 13 Studeni 2018 19:12)

Pokušao preko Iloka unijeti u Hrvatsku gotovo 75 kg marihuane

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U osobnome automobilu kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin, djelatnici policije i carine na graničnome prijelazu Ilok – Bačka Palanka pronašli su skrivenih gotovo 75 kilograma opojne droge tipa marihuana.

U Hrvatsku je počinitelj  drogu pokušao unijeti u preinačenim dijelovima vozila - unutrašnjosti lijevih i desnih zadnjih vrata, prostoru ispod ladice u unutrašnjosti vozila, u podvozju vozila, plinskom spremniku i rezervnoj gumi. -Radi se o 74,465 kg marihuane podijeljene u u 137 paketića - istaknuo je načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular na konferenciji za medije održanoj u Vinkovcima.

Iz policije naglašavaju kako se radi o najvećoj pojedinačnoj zaplijeni droge u Vukovarsko-srijemskoj županiji proteklih nekoliko godina, a zaplijenjena droga potiče ili s Kosova ili iz Albanije i bila je namijenjena tržištu u Hrvatskoj. -Najniža vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 750 tisuća kuna, a u uličnoj bi preprodaji udvostručila ili čak utrostručila svoju vrijednost – istaknuo je voditelj Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet.

Pročitano 157 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija