NAJNOVIJE
Uskrsni doručak za korisnike Doma za starije i nemoćne

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je s članovima Udruge „Sv. Bono“ i Udruge Hrvatska žena Vukovar korisnike Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar kako bi ih povodom blagdana Uskrsa darivali uskrsnim doručkom i pisanicama.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 10:21)
Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan

Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi središnji događaj kršćanstva - Kristovo uskrsnuće od mrtvih.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 07:49)
Mladež HDZ-a grada Vukovara povodom Uskrsa tradicionalno dijelila pisanice

Povodom blagdana Uskrsa Mladež HDZ-a grada Vukovara i ove je godine u središtu grada, na Strossmayerovom šetalištu, dijelila građanima pisanice.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:27)
Povodom blagdana Uskrsa članovi vukovarskog HKS-a dijelili pisanice

Svojim sugrađanima povodom blagdana Uskrsa pisanice su u središtu grada dijelili  članovi  Hrvatske Konzervativne Stranke (HKS-a) Vukovar.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:20)
Kršćani slave Veliku subotu

Velika subota slavi se u dan prije Uskrsa, a zajedno s Velikim četvrtkom i Velikim petkom čini Vazmeno trodnevlje.

(Subota, 20 Travanj 2019 09:35)
Veliki je petak

Veliki petak je spomendan Isusove muke i smrti.

(Petak, 19 Travanj 2019 14:00)
Moliški Hrvati posjetili Vukovar

U Gradskoj vijećnici u Vukovaru gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima primio je skupinu Hrvata iz Italije koja je došla u posjet Vukovaru.

(Petak, 19 Travanj 2019 13:33)

Održan forum Europa u Slavoniji? Gospodarski rast i zapošljavanje

Kako do novih zapošljavanja Kako do novih zapošljavanja Foto: Marija Molnar

 Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je u dvorcu Eltz regionalni forum pod nazivom Europa u Slavoniji? Gospodarski rast i zapošljavanje, a na kojemu se raspravljalo o jačanju kapaciteta za razvoj poduzetništva te korištenju raspoloživih sredstava iz EU fondova u svrhu podizanja standarda i kvalitete života u Slavoniji.

Govorili su hrvatska zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić, vlasnik i direktor tvornice lijekova Yasenka Mohamed Radwan Joukhadar, vlasnica jedinog elektrosolarnog broda na Dunavu Zrinka Šesto i kreativni direktor i suosnivač tvrtke za razvoj videoigara Void Main, Leo Tot. Raspravljalo se o tome kako kvalitetne poduzetničke ideje uz pomoć EU fondova pretvoriti u uspješne poslovne priče; jesu li inovacije i novi poslovni modeli ključni sastojci recepta za budući gospodarski uzlet Slavonije; te što regije poput Slavonije mogu očekivati od novog europskog proračuna.

-Pripremili smo jedan pregled europskih politika za razvoj ruralnih i urbanih krajeva koje pokazuju da bez zajedništva i bez definiranja ciljeva, prioriteta, a onda projekata i aktivnosti, s ljudima koji baš žive u određenom području na lokalnoj razini, nema uspješnih priča. Važno je vidjeti što ljudima treba i kroz politike odgovoriti na njihove potrebe te im pomoći da razvijaju te svoje ideje. U vašoj sam županiji čula za odlične ideje oko uzgoja šparoga i plasiranja na europsko tržište no ljudi su rekli da im nedostaje transport, dobra distribucija, pakiranje i brendiranje. Zato tu onda uskaču Vlada, regionalna i lokalna razina da administrativno pomognu kako bi se to uistinu dobro odradilo i kako bi se bolje povezala i umrežila Slavonija, a sve kako bi u konačnici pomogli ljudima da svoje poduzetničke ideje i realiziraju. Sam tako možemo doći do dobrih radnih mjesta kojima ćemo vratiti naše ljude koji su otišli - istaknula je Ivana Maletić.

Forumu su u ime Grada Vukovara nazočili zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić.

 

Pročitano 322 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija