NAJNOVIJE
Predstavljena zbirka pjesama Doba bršljana

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je zbirka poezije Doba bršljana autora Davora Ivankovca.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 18:56)
Zašto vojnici napadaju gradove?

U okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine Institut Ivo Pilar organizirao je tradicionalni 21. po redu znanstveno stručni skup "Vukovar 91. - dvadeset i sedma godina poslije".

(Srijeda, 14 Studeni 2018 16:11)
Prigodni poštanski žig uz Dan sjećanja na žrtvu vukovara i Škabrnje

Na inicijativu vrbovečkog filatelista i tajnika zagrebačkog Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije Stjepana Zdenka Brezarića, Hrvatski časnički zbor Vrbovec inicirao je uporabu prigodnog poštanskog žiga u subotu 17.11.2108. u poštanskom uredu 10340 Vrbovec kojim se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 13:56)
Gradska knjižnica Vukovar osvojila prvo mjesto

Gradska knjižnica Vukovar osvojila je prvo mjesto na natječaju Baština na mreži Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 12:15)
Otvorenjem izložbe Logoraši počeo Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U Hrvatskom domu Vukovar sinoć je u  organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Dokumentacijsko informacijskog središta  otvorena izložba pod nazivom „Logoraši" koja skulpturom tematizira logoraše srbijanskih koncentracijskih logora.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 11:08)
U prometnoj nesreći u Petrovcima smrtno stradao 42-godišnji muškarac

Muškarac 42-godišnjak iz Petrovaca, smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19,15 minuta u Petrovcima.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 09:54)
Otvorena izložba slika Vlastimira Lončara

U Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je izložba slika Vlastimira Lončara nazvana Vukovarski crni dani.

(Utorak, 13 Studeni 2018 19:12)

Održan forum Europa u Slavoniji? Gospodarski rast i zapošljavanje

Kako do novih zapošljavanja Kako do novih zapošljavanja Foto: Marija Molnar

 Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je u dvorcu Eltz regionalni forum pod nazivom Europa u Slavoniji? Gospodarski rast i zapošljavanje, a na kojemu se raspravljalo o jačanju kapaciteta za razvoj poduzetništva te korištenju raspoloživih sredstava iz EU fondova u svrhu podizanja standarda i kvalitete života u Slavoniji.

Govorili su hrvatska zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić, vlasnik i direktor tvornice lijekova Yasenka Mohamed Radwan Joukhadar, vlasnica jedinog elektrosolarnog broda na Dunavu Zrinka Šesto i kreativni direktor i suosnivač tvrtke za razvoj videoigara Void Main, Leo Tot. Raspravljalo se o tome kako kvalitetne poduzetničke ideje uz pomoć EU fondova pretvoriti u uspješne poslovne priče; jesu li inovacije i novi poslovni modeli ključni sastojci recepta za budući gospodarski uzlet Slavonije; te što regije poput Slavonije mogu očekivati od novog europskog proračuna.

-Pripremili smo jedan pregled europskih politika za razvoj ruralnih i urbanih krajeva koje pokazuju da bez zajedništva i bez definiranja ciljeva, prioriteta, a onda projekata i aktivnosti, s ljudima koji baš žive u određenom području na lokalnoj razini, nema uspješnih priča. Važno je vidjeti što ljudima treba i kroz politike odgovoriti na njihove potrebe te im pomoći da razvijaju te svoje ideje. U vašoj sam županiji čula za odlične ideje oko uzgoja šparoga i plasiranja na europsko tržište no ljudi su rekli da im nedostaje transport, dobra distribucija, pakiranje i brendiranje. Zato tu onda uskaču Vlada, regionalna i lokalna razina da administrativno pomognu kako bi se to uistinu dobro odradilo i kako bi se bolje povezala i umrežila Slavonija, a sve kako bi u konačnici pomogli ljudima da svoje poduzetničke ideje i realiziraju. Sam tako možemo doći do dobrih radnih mjesta kojima ćemo vratiti naše ljude koji su otišli - istaknula je Ivana Maletić.

Forumu su u ime Grada Vukovara nazočili zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić.

 

Pročitano 195 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija