NAJNOVIJE
Predstavljena zbirka pjesama Doba bršljana

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je zbirka poezije Doba bršljana autora Davora Ivankovca.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 18:56)
Zašto vojnici napadaju gradove?

U okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine Institut Ivo Pilar organizirao je tradicionalni 21. po redu znanstveno stručni skup "Vukovar 91. - dvadeset i sedma godina poslije".

(Srijeda, 14 Studeni 2018 16:11)
Prigodni poštanski žig uz Dan sjećanja na žrtvu vukovara i Škabrnje

Na inicijativu vrbovečkog filatelista i tajnika zagrebačkog Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije Stjepana Zdenka Brezarića, Hrvatski časnički zbor Vrbovec inicirao je uporabu prigodnog poštanskog žiga u subotu 17.11.2108. u poštanskom uredu 10340 Vrbovec kojim se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 13:56)
Gradska knjižnica Vukovar osvojila prvo mjesto

Gradska knjižnica Vukovar osvojila je prvo mjesto na natječaju Baština na mreži Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 12:15)
Otvorenjem izložbe Logoraši počeo Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U Hrvatskom domu Vukovar sinoć je u  organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Dokumentacijsko informacijskog središta  otvorena izložba pod nazivom „Logoraši" koja skulpturom tematizira logoraše srbijanskih koncentracijskih logora.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 11:08)
U prometnoj nesreći u Petrovcima smrtno stradao 42-godišnji muškarac

Muškarac 42-godišnjak iz Petrovaca, smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19,15 minuta u Petrovcima.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 09:54)
Otvorena izložba slika Vlastimira Lončara

U Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je izložba slika Vlastimira Lončara nazvana Vukovarski crni dani.

(Utorak, 13 Studeni 2018 19:12)

Ako se na vrijeme otkrije, rak prostate izlječiv je u 98 posto slučajeva

Godišnje 600 muškaraca u Hrvatskoj umre od raka prostate Godišnje 600 muškaraca u Hrvatskoj umre od raka prostate Foto: Marija Molnar

U organizaciji Udruge za prevenciju raka prostate i oboljelih od raka – Podružnice Vukovar, u središtu grada održana je tradicionalna Kestenijada s ciljem jačanja svijesti javnosti o potrebi prevencije raka prostate od kojega u Hrvatskoj na godišnjoj razini oboli 1700 muškaraca, a umre 600.

Rak prostate izlječiv je u prvom stadiju u 98 posto slučajeva, naglašava predsjednik udruge, dr.Vaso Žarkić, vukovarski urolog, loše je to da simptoma nema pa su redoviti pregledi kod urologa nešto o čemu muškarci pogotovo nakon pedesete godine života moraju strogo voditi računa.

-Rak prostate je kod mušakaraca drugi karcinom po učestalosti odmah iza karcinoma pluća, a drži drugo mjesto s karcinomom debelog crijeva. No za razliku od ta dva karcinoma, ovaj prostate je lakše detektirati pa je šeteta da pored svih mehanizama ranog otkrivanja to ne uspijemo. Zato je važno odlaziti na redovite kontrolne preglede, a naša poruka danas muškarcima glasi nemojte zakasniti, brinite o svom zdravlju – istaknuo je dr.Žarkić.

Predstavnici udruge građanima su dijelili pečeno kestenje jer sombolično prostata podsjeća na plod pitomog kestena, a koje je osigurao Grad Vukovar. Također su građani mogli razgovarati s članovima i stručnjacima te doznati više o ovom zdravstvenom problemu.

Pročitano 175 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija