NAJNOVIJE
Uskrsni doručak za korisnike Doma za starije i nemoćne

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je s članovima Udruge „Sv. Bono“ i Udruge Hrvatska žena Vukovar korisnike Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar kako bi ih povodom blagdana Uskrsa darivali uskrsnim doručkom i pisanicama.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 10:21)
Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan

Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi središnji događaj kršćanstva - Kristovo uskrsnuće od mrtvih.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 07:49)
Mladež HDZ-a grada Vukovara povodom Uskrsa tradicionalno dijelila pisanice

Povodom blagdana Uskrsa Mladež HDZ-a grada Vukovara i ove je godine u središtu grada, na Strossmayerovom šetalištu, dijelila građanima pisanice.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:27)
Povodom blagdana Uskrsa članovi vukovarskog HKS-a dijelili pisanice

Svojim sugrađanima povodom blagdana Uskrsa pisanice su u središtu grada dijelili  članovi  Hrvatske Konzervativne Stranke (HKS-a) Vukovar.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:20)
Kršćani slave Veliku subotu

Velika subota slavi se u dan prije Uskrsa, a zajedno s Velikim četvrtkom i Velikim petkom čini Vazmeno trodnevlje.

(Subota, 20 Travanj 2019 09:35)
Veliki je petak

Veliki petak je spomendan Isusove muke i smrti.

(Petak, 19 Travanj 2019 14:00)
Moliški Hrvati posjetili Vukovar

U Gradskoj vijećnici u Vukovaru gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima primio je skupinu Hrvata iz Italije koja je došla u posjet Vukovaru.

(Petak, 19 Travanj 2019 13:33)

Ako se na vrijeme otkrije, rak prostate izlječiv je u 98 posto slučajeva

Godišnje 600 muškaraca u Hrvatskoj umre od raka prostate Godišnje 600 muškaraca u Hrvatskoj umre od raka prostate Foto: Marija Molnar

U organizaciji Udruge za prevenciju raka prostate i oboljelih od raka – Podružnice Vukovar, u središtu grada održana je tradicionalna Kestenijada s ciljem jačanja svijesti javnosti o potrebi prevencije raka prostate od kojega u Hrvatskoj na godišnjoj razini oboli 1700 muškaraca, a umre 600.

Rak prostate izlječiv je u prvom stadiju u 98 posto slučajeva, naglašava predsjednik udruge, dr.Vaso Žarkić, vukovarski urolog, loše je to da simptoma nema pa su redoviti pregledi kod urologa nešto o čemu muškarci pogotovo nakon pedesete godine života moraju strogo voditi računa.

-Rak prostate je kod mušakaraca drugi karcinom po učestalosti odmah iza karcinoma pluća, a drži drugo mjesto s karcinomom debelog crijeva. No za razliku od ta dva karcinoma, ovaj prostate je lakše detektirati pa je šeteta da pored svih mehanizama ranog otkrivanja to ne uspijemo. Zato je važno odlaziti na redovite kontrolne preglede, a naša poruka danas muškarcima glasi nemojte zakasniti, brinite o svom zdravlju – istaknuo je dr.Žarkić.

Predstavnici udruge građanima su dijelili pečeno kestenje jer sombolično prostata podsjeća na plod pitomog kestena, a koje je osigurao Grad Vukovar. Također su građani mogli razgovarati s članovima i stručnjacima te doznati više o ovom zdravstvenom problemu.

Pročitano 409 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija