Ispiši ovu stranicu

U Tehničkoj školi Nikole Tesle u Vukovaru u tijeku je dvodnevni STEM sajam

U Tehničkoj školi Nikole Tesle u Vukovaru u tijeku je dvodnevni STEM sajam Foto: Valerija Lozančić

Mirovna Grupa Mladih Dunav zajedno s Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar organizator je STEM sajma koji se održava  26. i 27. listopada u prostoru  škole. Program je kombinacija predavanja i prezentacija za nastavnike i učenike, te prezentacija radova za građane i širu javnost. 

-Cilj STEM sajma, prvoga ove vrste u gradu Vukovaru, približiti je nastavnicima, profesorima i učenicima mogućnosti, potaknuti ih i motivirati za daljnji razvoj projekata, umrežiti dionike koji se bave STEM područjem i prenijeti već postojeća znanja i iskustva iskusnih organizacija i pojedinaca u STEM području. Osim toga, roditeljima, građanima i široj javnosti prezentirati rad škole i udruga i mogućnosti za djecu i mlade za formalno i neformalno obrazovanje u gradu Vukovaru, rekla je Martina Uglik, koordinatorica u Mirovnoj grupi mladih Dunav.

 

Stem kocka

 

Prvoga dana nakon službenog otvorenja bilo je riječi o regionalnom razvoju Slavonije u IT i STEM području, izazovima edukacije formalnog i neformalnog obrazovanja u području IT i STEM te umrežavanju, a održana je i radionica  Uvod u game industriju / razvoj video igara /   također su prezentirani učenički radovi iz područja robotike i programiranja. Za drugi dan sajma predviđene su prezentacije radova i programa u kojima će djeca i mladi, roditelji i građani imati priliku upoznati se s mogućnošću sudjelovanja u edukativnim programima i upoznati se s radom Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar.

Organizatori:  Mirovna grupa mladih Dunav i Tehnička škola Nikola Tesla uz organizacijsku podršku Void Main Studio i tvrtke Hotspot d.o.o

Pročitano 1040 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić