Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru se održava skup Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Skup je okupio 90-tak sudionika iz regije Skup je okupio 90-tak sudionika iz regije Foto: Marija Molnar

Nakon regionalnih obilježavanja u Opatiji, Šibeniku i Varaždinu, četvrto regionalno obilježavanje 15 godina djelovanja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva održava se danas i sutra u Vukovaru, a svečano su ga otvorile Cvjetana Plavša -Matić, upraviteljica zaklade i Zrinka Malešević Sučić, načelnica Sektora za upravljanje horizontalnim procesima u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava.

Prvoga dana susreta održani su uvodni paneli o važnosti podrške razvoju civilnoga društva kroz nacionalno financiranje i Europski socijalni fond, a drugi je dan posvećen izobrazbi organizacija civilnoga društva, doznajemo od Cvjetane Plavše -Matić.

-Susret smo organizirali kao interaktivnu komunikaciju gdje imamo priliku razgovarati o različitim temema koje nam se čine važnima za daljni razvoj civilnog društva, za financiranje iz nacionalnih i EU izvora,  a drugi je dio ovoga obilježavanja posvećen izobrazbi, od komunikacije, upravljanja do zaštite osobnih podataka. Imamo veliki broj sudionika, skoro 90 iz regije i to je dobra prilika za učenje i povezivanje, a možda i rad na nekim zajedničkim aktivnostima - istaknula je Plavša Matić.

U ime grada Vukovara obilježavanju je nazočio pročelnik za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević, koji je između ostaloga predstavio i novu mjeru Grada Vukovara u već postojećem gradskom programu za razvoj civilnoga društva.

-Prije svega čestitam Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva na 15 godina uspješnoga rada. Moram istaknuti da Grad Vukovar ima svoj program za razvoj civilnoga društva u kojemu putem raznih oblika savjetovanja te financiranja udruga i građanskih inicijativa pomažemo organizacijama civilnoga društva da ostvare svoje programe. Neki od tih programa su Dan mladih, Info-centar za mlade, Klub mladih i dr., a kao najnoviju mjeru u tom programu ističem međufinanciranje europskih projekata udruga putem javnih natječaja kojom nastojimo poticati korištenje sredstava iz EU fondova za sve naše udruge u gradu – istaknuo je Kobašević.

 

Pročitano 917 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar