Ispiši ovu stranicu

Općinski sud Vukovar otvorio vrata građanima

Dan je otvorenih vrata Općinskoga suda Vukovar Dan je otvorenih vrata Općinskoga suda Vukovar Foto: Marija Molnar

Dan 25.listopada obilježava se kao Europski dan pravosuđa, a tim je povodom Općinski sud u Vukovaru otvorio svoja vrata građanima.

Dan otvorenih vrata privukao je veliki broj zainteresiranih građana koji su mogli razgledati sud, upoznati se s pojedinim segmentima radnoga procesa, funkcioniranjem informatičkih sustava e-spisa, e-oglasne ploče i dr., kao i informirati se o njihovim pravima u podrućju građanskoga pravosuđa. Drugim riječima, cilj je ovog događaja približiti pravosuđe građanima, rekla je predsjednica Općinskoga suda Vukovar Davorka Rukavina

-Europski dan pravosuđa ustanovili su 2003. godine Vijeće Europe i Europska komisija država članica Vijeća Europe sa svrhom upoznavanja građana s djelovanjem pravnog sustava u njihovim zemljama, edukacije i informiranja o njihovim svakodnevnim pravima u području građanskog pravosuđa. Mogu reći da je ove godine odaziv građana bio izniman i da ustvari svake godine bilježimo sve veći interes. Ovoga puta bio je uljučen i veliki broj srednjih škola. Građane i mlade je zanimalo od toga kako funkcioniraju spisi do toga koliko smo i kako dostupni građanima, jedino nismo mogli odgovarati na pitanja vezana uz konkretne predmete koji su u tijeku – istaknula je Rukavina.

Također, građani su mogli obići i ured predsjednice suda te se upoznati i s njezinim radom kao i upoznati druge suce i službenike Općinskoga suda u Vukovaru.

Pročitano 1206 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar