Ispiši ovu stranicu

Župan Galić primio mlade nuštarske vatrogaskinje

Predstavljat će Hrvatsku u Švicarskoj Predstavljat će Hrvatsku u Švicarskoj Foto: Marija Molnar

Župan Božo Galić primio je u svom vukovarskom uredu žensku ekipu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nuštar koja je postala prvak Hrvatske u kategoriji ženske mladeži 12 do 16 godina na državnom natjecanju održanom u Zadru tijekom rujna ove godine.

Osvojeno prvo mjesto ovim je mladim vatrogaskinjama omogućilo predstavljanje Republike Hrvatske na Međunarodnom vatrogasnom natjecanju - Vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj u srpnju 2019. godine. DVD Nuštar kontinuirano radi s djecom i mladeži, na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini postiže rezultate koji su natprosječni i po rezultatima s mladeži smjestio se u sam vrh vatrogastva.

-Jako samo ponosni na ovaj rezultat i čestitam djevojkama na trudu jer su cijelu godinu trenirale. Na ova smo se natjecanja uključili prije desetak godina i nadam se da će i ubuduće postizati odlične rezultate – rekao je predsjednik DVD-a Nuštar Josip Čeple.

Župan Galić čestitao je mladim vatrogaskinjama na ovom velikom uspjehu te dao podršku u odlasku na Vatrogasnu olimpijadu.

-Posebice me raduje, osim činjenice da su ove djevojke aktivne u vatrogastvu i njihov humani pristup i razmišljanja. Iz iskustva znamo da se vatrogasci prvi javljaju kad god je to potrebno, a evo na ovom primjeru vidimo kako se mladi uključuju, marljivi su, puno treniraju i rade. Iznimno mi je drago što će upravo te mlade djevojke predstavljati Hrvatsku, našu županiju i Nuštar u Švicarskoj – istaknuo je Galić

Primanju kod župana Galića nazočili su i predstavnici Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije, zapovjednik Zdenko Jukić i tajnik Krešimir Jelić.

Pročitano 984 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar