Ispiši ovu stranicu

Ekonomska škola Vukovar pokrenula humanitarnu akciju na loklanoj razini

Glavna Skupština Ujedinjenih naroda, 1993. godine službeno je proglasila 17. listopada Međunarodnim danom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Svrha njegova obilježavanja je različitim akcijama ukazati na problem siromaštva i potrebu za njegovim iskorjenjivanjem.

Tim povodom, tijekom ovoga tjedna u Ekonomskoj školi Vukovar provodi se akcija prikupljanja hrane i osnovnih higijenskih potrepština za najpotrebitije građane. Od ove godine škola je akciju pokrenula i na lokalnoj razini, a koju je provela na sam Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, tj. 17. listopada u centru grada Vukovara gdje su volonteri Volonterskog kluba Ekonomske škole prikupljali potrepštine. - Siromaštvo je danas veliki problem u cijelome svijetu, a izuzetak nije ni Republika Hrvatska pa samim time ni grad Vukovar. Osnovni cilj organizirane akcije jest naravno pomoći potrebitima u našem gradu, ali svakako i u našim učenicima pobuditi osjećaj i potrebu da pomognu socijalno ugroženim osobama. Do sada smo provodili akcije unutar škole, a sada smo na inicijativu kolege Damira Kruljca proveli istu i na lokalnoj razini uključujući ostale škole, građane ali i trgovačke lance u gradu Vukovaru. – rekla je Mira Majstorović, ravnateljica Ekonomske škole Vukovar.

Prikupljen je velik broj dobrovoljnih priloga, a svoj najveći doprinos dali su učenici i njihovi roditelji. – Uključio sam se u ovu akciju jer prvenstveno želim pomoći, ali i kako bih potaknuo prijatelje da učine isto. Podržavam svaku inicijativu koja je humanitarnog karaktera i nadam se da će ova akcija postati tradicija. – rekao je Martin Jakubovski, učenik trećeg razreda Ekonomske škole Vukovar.

Akciji su se priključile i sve osnovne škole na području grada Vukovara, a jedna od njih je i OŠ Siniše Glavaševića. – Vrlo rado smo se odazvali pozivu ravnateljice Majstorović i ovim putem želim zahvaliti učenicima naše škole i njihovim roditeljima na svakom dobrovoljnom prilogu. Prikupili smo velik broj potrepština i naravno da ćemo se ovakvim akcijama priključiti i u budućnosti. – zaključila je ravnateljica Osnovne škole Siniše Glavaševića, Slavica Mišić.

Sva prikupljena hrana i higijenske potrepštine biti će uručeni Socijalnoj samoposluzi Grada Vukovara. Medijski pokrovitelji cijele akcije su Hrvatski radio Vukovar i Vukovarske novine.

Pročitano 1499 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI