NAJNOVIJE
Predstavnici Zagrebačke filharmonije upalili II. svijeću na adventskom vijencu u dvorcu Eltz

Na velikom adventskom vijencu u Muzeju grada Vukovara upaljena je druga adventska svijeća koju su upalili predstavnici Zagrebačke filharmonije povodom 20-te godišnjice njihovoga prvoga gostovanja nakon povratka u Vukovar.

(Nedjelja, 09 Prosinac 2018 23:46)
Pupovac: Cilj je izazvati uznemirenost i pravnu nesigurnost

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ustvrdio je u Vukovaru da se pritisci prema jednom broju građana srpske nacionalnosti koji rade ili su radili u gradskoj upravi i drugim institucijama poduzimaju od 1997. godine te da je cilj nedavnih uhićenja u Vukovaru izazvati uznemirenost i pravnu nesigurnost.  

(Subota, 08 Prosinac 2018 14:48)
U Vukovaru održana večer dobročinitelja Inicijative "40 dana za život"

U Vukovaru je održana treća Večer dobročinitelja Inicijative "40 dana za život" koja je održana pod sloganom „Izgrađujmo zajedno kulturu života!“, a koja je okupila oko 120 sudionika.

(Petak, 07 Prosinac 2018 19:41)
Zlatne kune Spačvi, Iločkim podrumima i Iteksu

U Vukovaru je na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Vukovar, dodijelila plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije u prošloj godini.

(Petak, 07 Prosinac 2018 15:01)
MUP RH pojasnio razloge uhićenja Vukovaraca osumnjičenih za ratni zločin

Dan poslije uhićenja pet vukovarskih Srba oglasio se i MUP RH koji pojašnjava razloge uhićenja, ali i najavljuje preseljenje Radne skupine MUP-a u Vukovar. Priopćenje MUP-a RH prenosimo u cijelosti:

(Petak, 07 Prosinac 2018 14:44)
Zločin u Vukovaru 1991. ima svoje ime i prezime

Povodom jučerašnjih uhićenja  pet osoba u gradu Vukovaru od kojih su dvije optužene da su počinile rati zločin u Vukovaru 1991.godine, a tri su privedene na obavijesni razgovor izjavu za medije dao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

(Petak, 07 Prosinac 2018 12:31)
U Vukovaru proslavljen blagdan svetog Nikole i otvoreno klizalište

U organizaciji Grada Vukovara i ove je godine na središnjem gradskom trgu proslavljen blagdan Sv. Nikole, a na radost brojnih građana otvoreno je i klizalište.

(Četvrtak, 06 Prosinac 2018 19:32)

Učenici sudjeluju u projektu Mama budi zdrava

Učenici ispred Ekonomske škole Vukovar Učenici ispred Ekonomske škole Vukovar Foto: Abeceda komunikacije

Učenici Ekonomske škole Vukovar uključili su se u javnozdravstvenu nacionalnu kampanju Udruge ‘Sve za nju’ - Ružičasti listopad namijenjenu ženama koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke.  

Kampanja je pokrenuta s ciljem podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda jer statistike govore da se upravo u ranijoj dobi pokazuje sve veći broj novootkrivenih oboljelih žena, a čak oko 75 žena u Hrvatskoj mjesečno umre od raka dojke. Uzevši u obzir mogućnosti ranog otkrivanja i izliječenja, to je poražavajući broj pa je evidentno da postoji problem ili otpor žena prema odlasku na pregled. Stoga je Udruga ‘Sve za nju’ odlučila pokrenuti projekt Mama budi zdrava u okviru kojeg žele senzibilizirati učenike srednjih škola koji će svojim mamama prenijeti poruku od životne važnosti. Učenicima su uručeni letci Mama budi zdrava koje su  ponijeli svojim mamama, tetama, bakama…  Snimljena je i fotografija učenica i učenika u obliku ružičastog kruga kojeg su formirali svojim tijelima te time poslali snažnu poruku.

Nacionalni projekt Udruge Sve za nju provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja uz potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i društva Hrvatskog Crvenog križa u suradnji s brojnim srednjim školama u svim hrvatskim županijama. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH u suradnji s hrvatskom udrugom za odnose s javnošću.

Pročitano 223 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija