Ispiši ovu stranicu

Vukovarski gimnazijalci upoznati s kampanjom "Time to move"

Predstavljanje kampanje Predstavljanje kampanje Foto: Valerija Lozančić

U okviru kampanje “Time to Move”,  učenici Gimnazije Vukovar upoznati su s mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja u inozemstvo radi stjecanja vrijednih iskustava i znanja.

PRONI Centar za socijalno podučavanje/Info-centar za mlade Vukovar, u suradnji s Regionalnim Info-centrom za mlade Osijek, organizirao je u okviru kampanje “Time to Move”,  informativnu aktivnost „Joker: Zovi Eurodesk!“, namijenjenu učenicima Gimnazije Vukovar.
-Eurodeskova kampanja „Time to Move“ provodi se u listopadu diljem Europe kako bi se što više mladih informiralo o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja u inozemstvo radi stjecanja vrijednih iskustava i znanja. Kampanja se provodi u zemljama članicama Europske unije, a u Hrvatskoj se raznovrsni događaji održavaju u dvadesetak gradova, pojasnila je Mirjana Jozanović iz PRONI Centar za socijalno podučavanje Osijek, dodajući kako su učenicima najzanimljivije razmjene mladih.

U okviru informativne aktivnosti „Joker: Zovi Eurodesk!“ u vukovarskoj je Gimnaziji održan kviz kroz koji su gimnazijalci doznali više o Eurodesku, multiplikatorima Eurodeska te mogućnostima za mobilnost koje im se nude u okviru programa Erasmus+.

U hrvatskim gradovima događaje za mlade organiziraju Eurodeskovi multiplikatori - 17 organizacija koje provode programe za mlade. Kampanju provodi Eurodesk, informacijska mreža Europske komisije koja mladima pruža informacije o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani. U Hrvatskoj Eurodeskov centar djeluje u okviru Agencije za mobilnosti i programe Europske unije.

Pročitano 1168 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić