NAJNOVIJE
Predstavnici Zagrebačke filharmonije upalili II. svijeću na adventskom vijencu u dvorcu Eltz

Na velikom adventskom vijencu u Muzeju grada Vukovara upaljena je druga adventska svijeća koju su upalili predstavnici Zagrebačke filharmonije povodom 20-te godišnjice njihovoga prvoga gostovanja nakon povratka u Vukovar.

(Nedjelja, 09 Prosinac 2018 23:46)
Pupovac: Cilj je izazvati uznemirenost i pravnu nesigurnost

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ustvrdio je u Vukovaru da se pritisci prema jednom broju građana srpske nacionalnosti koji rade ili su radili u gradskoj upravi i drugim institucijama poduzimaju od 1997. godine te da je cilj nedavnih uhićenja u Vukovaru izazvati uznemirenost i pravnu nesigurnost.  

(Subota, 08 Prosinac 2018 14:48)
U Vukovaru održana večer dobročinitelja Inicijative "40 dana za život"

U Vukovaru je održana treća Večer dobročinitelja Inicijative "40 dana za život" koja je održana pod sloganom „Izgrađujmo zajedno kulturu života!“, a koja je okupila oko 120 sudionika.

(Petak, 07 Prosinac 2018 19:41)
Zlatne kune Spačvi, Iločkim podrumima i Iteksu

U Vukovaru je na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Vukovar, dodijelila plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije u prošloj godini.

(Petak, 07 Prosinac 2018 15:01)
MUP RH pojasnio razloge uhićenja Vukovaraca osumnjičenih za ratni zločin

Dan poslije uhićenja pet vukovarskih Srba oglasio se i MUP RH koji pojašnjava razloge uhićenja, ali i najavljuje preseljenje Radne skupine MUP-a u Vukovar. Priopćenje MUP-a RH prenosimo u cijelosti:

(Petak, 07 Prosinac 2018 14:44)
Zločin u Vukovaru 1991. ima svoje ime i prezime

Povodom jučerašnjih uhićenja  pet osoba u gradu Vukovaru od kojih su dvije optužene da su počinile rati zločin u Vukovaru 1991.godine, a tri su privedene na obavijesni razgovor izjavu za medije dao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

(Petak, 07 Prosinac 2018 12:31)
U Vukovaru proslavljen blagdan svetog Nikole i otvoreno klizalište

U organizaciji Grada Vukovara i ove je godine na središnjem gradskom trgu proslavljen blagdan Sv. Nikole, a na radost brojnih građana otvoreno je i klizalište.

(Četvrtak, 06 Prosinac 2018 19:32)

Udruga turističkih vodiča grada Vukovara zahtjeva da područje grada bude mjesto posebnog pijeteta kao zaštićeni lokalitet

Grad Vukovar+ Grad Vukovar+ Foto. HRV

Uoči izrade pravilnika o zaštićenim lokalitetima, Udruga turističkih vodiča grada Vukovara ponovo ističe zahtjev da se područje grada Vukovara uvrsti u popis kao cjelokupno zaštićena cjelina (lokalitet).

Udruga je osnovana početkom godine upravo kako bi se spriječilo netočno i neistinito predstavljanje povijesti Vukovara, pojašnjava Dubravko Žuvić, predsjednik Udruge turističkih vodiča grada Vukovara. 
-Obzirom da se na terenu susrećemo sa sve češćim nezakonitim obavljanjem djelatnosti turističkog vodiča, netočnim predstavljanjem kulturne baštine i povijesti Vukovara smatramo da je itekako potrebno inzistirati na usvajanju našeg zahtjeva. Vukovar je područje koje bi trebalo biti od iznimnog nacionalnog interesa, a u želji da se očuva sjećanje na Vukovar i dignitet Domovinskog rata smatramo da je od presudne važnosti posjetiteljima i turistima ispričati istinu o Domovinskom ratu te primjereno prikazati, prenijeti patnju, emocije i ponos ovog područja. Ujedno zahvaljujemo Gradu Vukovaru što je prepoznao važnost djelatnosti turističkih vodiča i važnost autentičnog predstavljanja Domovinskog rata i Vukovara kao cjelovito zaštićenog lokaliteta, ističe Žuvić.

Izrazio je nadu kako ministarstva turizma i kulture uvažiti njihov prijedlog te Pravilnik o zaštićenim cjelinama (lokalitetima) uskladiti s Prijedlogom zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog  domovinskog pijeteta.
-Nadamo se da će ministar turizma gosp. Capelli i ministrica kulture gđa Obuljen Koržinek razmotriti i uvažiti ovaj prijedlog te Pravilnik o zaštićenim cjelinama(lokalitetima) uskladiti s Prijedlogom zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog  domovinskog pijeteta s ciljem očuvanja trajne uspomene i sjećanja na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu, izgradnje mira, poticanja njegovog društvenog razvoja s posebnim naglaskom na razvoj kulturnog turizma sukladno usvojenoj nacionalnoj strategiji razvoja kulturnog turizma RH, što nije moguće realizirati bez sustavne zaštite svih predloženih zaštićenih lokaliteta i cjelina čija stručna interpretacija zahtijeva dodatnu edukaciju u posebnom dijelu kurikuluma  za edukaciju turističkih vodiča s ciljem promocije i zaštite nacionalnog i lokalnog identiteta hrvatskog naroda, poručuje Žuvić.

Pročitano 336 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija