Ispiši ovu stranicu

U eksploziji u rafineriji nafte u Bosanskom Brodu poginula jedna osoba, devet ih je ozlijeđeno

Ilustracija Ilustracija

Dan uoči najavljenog sastanka predsjednice o problemu rafinerije nafte iz Bosanskog Broda, došlo je do eksplozije. U snažnoj eksploziji koja se dogodila  oko 21:30 jedna je osoba poginula, a devet ih je ranjeno. 

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara kaže da su odmah ponudili pomoć u zbrinjavanju ozlijeđenih.
-Mi smo imali sreću da je i vjetar okrenuo smjer inače je u samom početku išao na našu stranu. Pratili smo cijelu noć mjerne postaje i imamo sreću da koncentracije plinova nisu bile takve da alarmiramo građane. Mislim da treba intenzivirati pregovore da se napokon rafinerija modernizira i da dobije veći stupanj sigurnosti, rekao je Duspara.

Eksploziju je uoči aktualnog sata komentirao i premijer Andrej Plenković, koji se sastao s ministrom zaštite okoliša Tomislavom Ćorićem.
-U ovom trenutku pratimo i stanje kvalitete zraka i onečišćenje na Savi i sve službe su angažirane, rekao je Plenković.

Ministar Ćorić bit će na sastanku, kojega je zbog problema zagađenog zraka i nužne obnove rafinerije na bosanskoj strani, sazvala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je privremeno izmjestila svoj ured u Slavonski Brod. Unatoč angažmanu predsjednice, koja je pitanje rafinerije potegnula i prilikom sastanaka s ruskim šefom države i diplomacije, gradonačelnik Broda je realan.
-Pa mislim da će tu biti više aktera koji su uključeni, ali mi Brođani ne očekujemo nešto spektakularno i nešto puno. Pokušat ćemo ponovno utjecati na naše ministarstvo i ministarstva da odradimo bar onaj dio koji je na našoj strani i utječe jednim dijelom na kvalitetu zraka u Slavonskom Brodu, kaže Duspara.

Nakon eksplozije uočena je naftna mrlja na rijeci Savi, a županija je već angažirala tvrtku za sanaciju. Portal Srpskainfo navodi da je najvjerojatnije do nesreće došlo zbog curenja goriva koje je zahvatilo postrojenje toplane.

Pročitano 970 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić