Ispiši ovu stranicu

Penava: U subotu iz Vukovara pošaljimo poruku zajedništva svih hrvatskih građana

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara Foto: R. Rac

U gradskoj vijećnici u Vukovaru završnu konferenciju uoči subotnjega prosvjeda održao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. 

Podsjetio je kako je prošlo nešto više od mjesec dana od kako je na konferenciji za medije najavio održavanje prosvjeda protiv nedovoljnoga rada hrvatskih institucija u procesuiranju i kažnjavanju počinitelja ratnih zločina i ne rješavanja sudbina još uvijek brojnih nestalih osoba.

- U tih nešto više od mjesec dana u hrvatskom medijskom prostoru imali smo prilike čuti brojna nagađanja, analiziranja, kalkuliranja, iznošenje različitih teorija zavjera oko organizacije ovoga prosvjeda. No malo je onih koji su fokus stavili na žrtve i na bol koju osjećaju više od 27 godina, a rezultata nema - rekao je Penava.

Podsjetio je kako je krajnje vrijeme riješiti ta još uvijek otvorena i bolna pitanja, s kojima se građani Vukovara susreću na dnevnoj razini, jer zločinci nekažnjeno i slobodno hodaju Vukovarom, dodajući kako postoje i primjeri da se istima dojavljuje kada trebaju napustiti hrvatski državni teritorij ukoliko situacija postaje nesigurna za njih.

S druge strane, Penava je zahvalio i svim medijima koji su prepoznali važnost i pravi cilj organiziranja subotnjega prosvjeda u Vukovaru.

- Od početka smo stajali čvrsto na stajalištu da prosvjed neće biti odgođen i sada to potvrđujem. Ponovno pozivam cjelokupnu hrvatsku javnost, dođite i pridružite se subotnjem prosvjedu u Vukovaru. Bit će to prosvjed za stvaranje pravednijeg društva, jer koliko god si to utvarali ono to nije. Pozivam da u dostojanstvu svim akterima u hrvatskoj državi i društvu pošaljemo snažnu poruku i jednako tako molim da nam čvrsto u fokusu ostane jedino Domovinski rat i sve žrtve koje su u njemu stradale. Svaki oblik strančarenja i samopromocije ostavimo iza sebe, a iz Vukovara u subotu pošaljimo poruku zajedništva svih hrvatskih građana - zaključio je Penava.

Pročitano 1658 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac